Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ENGELLİ AYLIĞINDA YENİ DÜZENLEME
ENGELLİ AYLIĞINDA YENİ DÜZENLEME
Engelli ve yaşlılara aylık bağlanması için ailenin toplam geliri şartı gidiyor, eş kriteri geliyor "2013 Temmuz öncesinde olduğu gibi sadece engelli ve yaşlının geliri dikkate alın"
12 Nisan 2016, 17:36
 
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen 'Torba Yasa'ya göre 65 yaş aylığı olarak bilinen 'yaşlı' maaaşı ve engelli maaşında ne gibi değişimler gerçekleşti?
 
Karar gazetesi yazarı Ali Tezel, Torba Yasa ile engelli ve yaşlı maaşlarında yapılan düzenlemelerin engelli ve yaşlıların sorunlarını çözemeyeceğini ifade etti.
 
Yeni kural artık aile bireylerinin tümünün gelirine değil engelli veya yaşlı evli ise eşin geliri de dikkate alınarak karar verilecek" diyen Tezel, "Yeni metin evli olmayanların derdine çare getiriyor ama evli olan ve eşi çalışan veya emekli olanların derdine çare olmuyor.
 
Engelli bu durumda evlenmekten kaçınacak, evlenmeyecek. Evlenirse bile eşini kayıt dışı çalışmaya teşvik edecek. İşte bu sebeple TBMM üyelerine sesleniyorum maddeyi 2013 Temmuz öncesinde olduğu gibi sadece engelli ve yaşlının geliri dikkate alınarak 2022 aylığı bağlanacak hale getirin lütfen" ifadeleriyle düzenlemeyi eleştirdi.
 
İşte Ali Tezel'in, "Oğuzlar’ı ağlatmayın" başlıklı o yazısından çarpıcı satırlar:
"Gazetemizin dünkü sayısında engelli kardeşimiz Oğuz’un mektubunu yayınladık. Devlet, Oğuz’un engelli aylığını ‘Evinize iki emekli maaşı giriyor’ diye kesmişti. Bugün Türkiye’de binlerce de Oğuz gibi aylığı kesilen engelli kardeşlerimiz olduğu gibi, binlerce de 65 yaşından büyük dedelerimiz ninelerimiz var.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR