Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİ ÇOCUK İŞCİ UYARISI
SURİYELİ ÇOCUK İŞCİ UYARISI
H&M ve Next için Türkiye'de üretim yapan firmalarda çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin haberlere sektör başkanlarından açıklama geld
1 Şubat 2016, 22:05
 
 
İngiltere'nin iki büyük giyim markası Next ve H&M'in, Türkiye'de kendilerine üretim yapan tekstil atölyelerinde Suriyeli çocukların çalıştırıldığını kabul ettiği İngiliz medyasında yer aldı.
 
Çocuk işçi çalıştırıldığının ortaya çıkmasının ardından, Türkiye'den mal alan diğer giyim markalarından da üretimde Suriyeli çocukların çalıştırılıp çalıştırılmadığını kontrol etmelerinin istendiği ifade ediliyor.
 
BBC Türkçe'nin haberinde şu ifadeler kullanıldı: “Çin, Kamboçya ve Bangladeş'le birlikte Türkiye, İngiltere'de satılan tekstil ürünlerinin en büyük üreticilerinden. Topshop, Burberry, Marks&Spencer ve Asos gibi markalar da Türkiye'de üretim yaptırıyor. Türkiye ayrıca 2.5 milyondan fazla göçmen ile dünyada en fazla Suriyeli barındıran ülke.”image
 
Haberde, Ankara'nın kapılarını Suriyeli mültecilere açmasının olumlu karşılandığı belirtilirken, Avrupa Birliği ile yeni varılan anlaşma gereğince henüz bu ay Suriyelilere çalışma izni verileceğini açıkladığına dikkat çekildi. Gazete Türkiye'de binlerce Suriyeli'ye asgari ücret olan aylık 1300 Türk lirasının çok altında bir ücret verildiğini yazdı. Independent, 12 yaş altı çocukların çalıştırılmasının hem Türk hem de uluslararası yasaların ihlali olduğunu belirtti.
 
Dünya devlerinin suçlamalarına başkanlardan yanıt var
 
H&M ve Next için Türkiye'de üretim yapan firmalarda çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin haberlere sektör başkanlarından açıklama geldi.
 
İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi haberin tamamen kurgu olduğuna vurgu yaparken, “Türkiye’yi Suriyeli çocuk işçi çalıştırmakla suçlayanları 14 bin firmamızı tek tek incelemeye davet ediyorum.” diyerek tepki gösterdi.
 
Özel müeyyideleri olan anlaşmalarla global markalara üretim yaptıklarını söyleyen TGSD Başkanı Şeref Fayat’sa “Sürekli denetlenen hazır giyim ihracatçısının Suriyeli çocuk işçi çalıştırması mümkün değil.” diye konuştu
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR