Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YILDIZ HOLDİNG'TEN DEV ATAK
YILDIZ HOLDİNG'TEN DEV ATAK
Yıldız Holding'den tarihinin en yüksek yatırımı geliyor . Holding, global büyüme planları kapsamında önümüzdeki üç yıl boyunca atıştırmalık alanında pound bazında her yıl yüzde 17 büyümeyi planlıyor
17 Ocak 2016, 19:08

 

Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karakaş, hedeflerinin satın alma sonrası dünya üçüncüsü konumuna yükselen holdingi dünyada ikinciliğe; bulundukları coğrafya ve gelişmekte olan ülkeler arasında ise birinciliğe oturtmak olduğunu söyledi.

 

Bunun için güçlü bir yatırım sürecine gireceklerini belirten Karakaş, “2016 -2017 yılları bizim için çok büyük sabit sermaye yatırımı yılları olacak. Özellikle atıştırmalık alanındaki işimizi önümüzdeki üç yıl içinde her yıl pound bazında yüzde 17 büyütmek istiyoruz. Bunun için kapasitemize yatırım yapmamız lazım.” dedi ve ekledi: “2016-2017 yılları herhalde Ülker tarihinde, Yıldız Holding tarihinde en ağır sabit sermaye yatırımı ve en ağır istihdam yaratma yılları olacak. Atıştırmalık sektöründe hem Türkiye, hem İngiltere, hem de Amerika'da büyük kapasite yatırımları yapacağız.”


Yatırım öngörüsü 1.6 milyar liranın üzerinde
Karakaş, holdingin ne kadarlık yatırım yapacağını açıklamadı, ancak 2015 yılında gerçekleştirdikleri 1.6 milyar liralık yatırımın üzerinde bir tutar olacağını söyledi. Karakaş'ın verdiği bilgiye göre, holdingin 2015 yılındaki 1.6 milyar liralık yatırımının 600-700 milyon lirası Türkiye'deki sabit sermaye yatırımlarına yönelik oldu. United Biscuits'e yönelik olarak ise 100 milyon dolarlık yatırım yapıldı.


Global büyüme planları kapsamında  yakın zamanda Doğu Afrika'ya yönelik de yatırım planları olduğunu belirten Karakaş, “Suudi Arabistan, Romanya ve Mısır'daki United Biscuits ve Ülker operasyonlarını birleştirmeye başladık. Bu fabrikalara bakıldığında bazı hatların kapasiteleri dolu, bazılarının boş. Biraraya koyduğunuzda ise hat kapasiteleri çok güzel dengeleniyor... Çok daha kuvvetli ilerleyebilecek duruma geliyoruz.” dedi ve şöyle devam etti: “Batı Afrika'daki kuvvetli United Biscuits ve Ülker faaliyetlerini de birleştiriyoruz ve Doğu Afrika'ya Kenya, Uganda ve Tanzanya'ya yakın zamanda yeni bir yatırımla girmeyi planlıyoruz.”


Yıldız Holding'in atıştırmalık ve bisküvide geçen yılki 4.4 milyar dolarlık cirosunda 2016'da yüzde 15-17 büyüme öngördüklerini söyleyen Karakaş, önümüzdeki dönemde ortalamada yüzde 16 EBITDA marjı hedeflediklerini söyledi.


Şirket satma ve kategorilerden çıkma devri bitti
Toplantıda verilen bilgiye göre, mevcut durumda United Biscuits'in EBITDA marjı yüzde 17, Ülker'in ise yüzde 12-13 seviyesinde bulunuyor. Karakaş, Yıldız Holding'in önümüzdeki dönem stratejisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise, mevcut portföylerini koruyacaklarını belirterek, “Yıldız Holding şu anda elinde bulunan tüm şirketlere yatırıma devam edecek. Şirket satmayı, bazı kategorilerden çıkmayı bıraktık.” dedi.

 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR