Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNOVASYON HAFTASI BAŞLADI
İNOVASYON HAFTASI BAŞLADI
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Adana’da düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılış konuşmasını yaptı.
5 Kasım 2015, 16:41

 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Adana’da düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılış konuşmasını yaptı.

Sabancı Konuşmasında şunları kaydetti; “Dünya ve insanlık, büyük bir değişim içinde. Dünyada katma değer zincirleri baş döndürücü bir hızla hem entegre oluyor, hem biçim değiştiriyor. “Yepyeni teknolojiler, hizmetler sektörü ile sanayi sektörü” arasındaki sınırları silmek üzere. Önüne geçilemez ve dönüştürücü etkileri olan üç ana trend var: Şehirleşme ve iklim değişikliği, kadınların her alanda artan katılımı ve dijitalleşme.

İş dünyası olarak, bu değişime ayak uydurmak için bu ana akımların etkilerini anlamaya ve fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Hepimiz, daha fazla geleceği düşünerek, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını şimdiden öngörmeye çabalıyoruz”dedi

ŞEHİRLEŞME VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

 Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geçtiğimiz haftalarda IMF Başkanı Christine Lagarde yaptığı bir konuşmada “tavuklar gibi kızaracağız” dedi. Ne yazık ki, iklim değişikliğinden dolayı kızaracak ülkelerin arasında bizim de olacağımız görülüyor. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, Türkiye bu bağlamda, İspanya, Yunanistan, İtalya gibi ülkelerle birlikte kendi kuşağında en çok etkilenecek ülkeler arasında. Yapılan öngörüler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ısının 7 derece artacağı yönünde. İklim değişikliğinin, enerjiden, altyapıya, sağlık sektöründen turizme birçok sektöre de doğrudan etkisi olacak. Bu konuyu nasıl fırsata çeviririz? İnovasyon ve teknolojiyle buradaki değişim ve dönüşüme nasıl katkı sağlayabiliriz? Buna çalışmalıyız. Ayrıca şehirleşme ve iklim değişikliği ile birlikte ortaya çıkan bir başka akım ise; elektrifikasyon. Kentleşmeyle birlikte elektrifikasyon enerji talebini arttıracağından, hem verimlilik yatırımlarını hem de akıllı şebeke ve akıllı konut uygulamalarının hızını yükseltecektir. Nüfusu daha genç ve kentleşme hızı daha yüksek olan ülkemizde bu gelişmenin ivmesinin de daha yüksek olması bekleniyor. Bu gelişmelerin yansımalarını iş modellerinde görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz. Örneğin; DHL artık teslimatlarını insansız hava araçları ile yapabiliyor. Dronelar, belirlenen yazılımla bildirilen adrese uçuyor ve iniş yaparak teslimatı gerçekleştiriyor. Böylece daha az karbon salınımı mümkün oluyor. Solar Impulse, tek damla yakıt kullanmadan, sadece güneş enerjisiyle dünya turunu tamamlama yolunda. Ve gururla paylaşmak isterim ki, Solar Impulse’ın Türkiye’den tek destekçisi ise, Brisa”. -

KADINLARIN ARTAN KATILIMI

 Sabancı, inovasyon ve kadının artan katılımı arasındaki ilişkiye de konuşmasında değinerek şunları söyledi; “Etki alanı genişleyen akımlardan ikincisi; kadının her alana daha da artan katılımı. Gerek tüketici, gerekse de çalışan ve üreten olarak kadının ekonomideki rolü, hem ülkemizde hem de dünyada giderek güçleniyor. İnovasyon penceresinden baktığımızda, artan eğitim ve iş hayatı katılım oranları ile kadın hem yeniliği üreten hem de karar alıcı olarak bunu talep eden bir role sahip. Şirketler, kurumlar kadının beklentilerine yanıt vermek adına inovasyonun peşinden koşmak durumundalar. Ancak diğer boyutuyla, 20’inci yüzyılın sonuna kadar alınmış patentlerin sadece yüzde 10’luk kısmının kadınlara ait projeler olduğunu görüyoruz. Bu durumun, kadınların lehine değiştiği günleri görmeyi temenni ediyorum!”  

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR