Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YURT DIŞINDAN GETİRİLEN ARAÇ 2 YIL KALACAK
YURT DIŞINDAN GETİRİLEN ARAÇ 2 YIL KALACAK
Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları 24 ay, binek ve yük hayvanları ile bu hayvanların çektikleri taşıtlar da altı ay süre ile kullanılabilecek.
14 Ekim 2015, 17:57

 

Yurtdışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının, Türkiye'deki kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları 24 ay, binek ve yük hayvanları ile bu hayvanların çektikleri taşıtlar da altı ay süre ile kullanılabilecek.

Buna göre; "Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına, yirmi dört ay" geçici ithalat izni verilecek.

Böylece herhangi bir ülkede ikamet eden milyonlarca Türk, Türkiye'ye getirdikleri arabaları, kendileri uçakla ya da bir başka taşıtla geri dönseler bile, 2 yıla kadar Türkiye'de tutabilecekler. Değişiklik öncesinde bu süre 6 ay idi. Gurbetçiler, 6 ayı geçen sürelerde her ay için iki katı ceza ödüyor ve 3 aydan sonra bu ceza katlanarak artıyordu.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, sürenin 2 yıla çıkarılması uygulamasının, bugün, 13 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacağını vurguladılar.

Yurt dışında 54 ülkede yaşayan 2 milyon 895 bin seçmen, 1 Kasım seçimleri için 8 Ekim'den itibaren oy kullanmaya başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 Mayıs 2015'te Almanya'nın Dortmund şehrinde yurtdışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresini 2 yıla çıkaracaklarını açıklamıştı


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR