Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKIN İPEK GERİ ADIM ATMADI
AKIN İPEK GERİ ADIM ATMADI
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, operasyona tepki gösterdi. Hiçbir denetimden çekinmediklerini belirterek “Hesaplarımda resmi olmayan tek bir kuruş, tek bir leke bulamazlar. İftira atılsa belgesini 2 gün sonra çıkarır önlerine koyarım” dedi.
2 Eylül 2015, 08:55

 

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, hukuksuz operasyona tepki gösterdi. Hiçbir denetimden çekinmediklerini belirterek “Hesaplarımda resmi olmayan tek bir kuruş, tek bir leke bulamazlar. İftira atılsa belgesini 2 gün sonra çıkarır önlerine koyarım” dedi.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şirketlerine yapılan baskınlarla ilgili BUGÜN TV’ye konuştu. BUGÜN TV Genel Yayın Müdürü Tarık Toros’un programına telefonla bağlanan Akın İpek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baskının nedenlerini sıralayan Akın İpek, “Bugün baskın neden oldu biliyor musunuz? Tutanak geldi, tutanağa baktım. Milyonlarca dolarlık bir şirketin merkezine baskın yapıyorsunuz, bütün gruplarımızdaki insanları haberdar ediyorsunuz. 3 tane sebebi var” dedi.

EREĞLİ DEMİR ÇELİK’İ TANIMAM

Baskının bir nedeninin Ereğili Demir Çelik'ten aile vakfına 122 milyon TL'lik bir para yollandığı iddiası olduğunu belirten Akın İpek şunları söyledi: “Ben Ereğli Demir Çelik'in ne kendisini ne sahiplerini ne akrabalarını tanırım, bilirim. Benim vakfıma ne Ereğli Demir Çelik'ten ne de başkasından bir kuruş para girmiştir. Biz grup şirketi olarak grubumuzu ayakta tutuyoruz. Bu kadar basit bir iddiayı öğrenmek için bankaya bir murakıp gönderirsiniz. Zaten altına da yazmışlar. Bunun bir hata olduğu ortada. Benim böyle bir paraya da ihtiyacım yok. Vakfıma böyle bir parayı isteyecek biri değilim. Uzaktan yakından alakam olmayan alçakça bir iftirayla böyle büyük bir şirkete baskın yapılır mı? Ereğli Demir Çelik’e sorsunlar beni tanır mıymış, bana para göndermiş mi bugüne kadar.”

7 MİLYAR İDDİASI YALAN

İkinci olarak da 7 milyar dolardan bahsedildiğini belirten Akın İpek, şöyle devam etti: “Bu 7 milyar dolar. Bizim gibi şirketler paralarını belli vadelerle açma kapatma yaparlar. Biz sadece açmaları matematik gibi alt alta toplarır. Kapatmaları toplamazsanız ortaya 7 milyar dolar çıkar. Yok böyle bir para. Benim şirketim hiçbir şekilde böyle bir parası yok.”

“Bu 7 milyar doları MASAK'a bildirip bildirmediği mi sormak için bana gelmişler?” diyen Akın İpek, “Bunu sormak için baskın yapacaksanız bankaya baskına gidin. Bankalar zaten bu parayı otomatikman MASAK'a bildirmek zorunda. Bildirmemelerine imkân yok. Mevzuat böyle. Bunun dışında benim tesislerimi gelip de basmaları için hiçbir gerekçeleri yok” ifadesini kullandı.

KİMSEYE İFTİRA ATMAM

Hayatı boyunca tek bir trafik cezasının bile olmadığını kaydeden Akın İpek şunları aktardı: “Ben medyamda 'yalan söyleyip iftira atın' diyecek hiç kimseyi tutmam. Kimseden de böyle bir şeyi istemem. İnsan hayatı bir tablodur. Bu tabloda iyi insanlar var, kötü insanlar var, alçaklar var, kahramanlar var, sessizler var. Sen kendi iradenle o tabloda kendi yerini belirliyorsun. Bu mutlaka hayat hikayen içinde sayfa olarak kalıyor. Ben ‘Arkadaşlar şu adama iftira atın, şu adama saldırın' diyebilecek biri miyim? Bugüne kadar demedim bundan sonra da demem. Şu iftiralara, yalanlara bakın.”

Akın İpek, yurtdışına kaçtığı iddialarına da şu sözlerle cevap verdi: “Benim yurtdışında Türkiye’deki madencilik sektörünün sıkıntılarından dolayı önemli faaliyetlerim başlamış. Türkiye'deki arama yaptığım sahaların üçte biri kadar sahada arama yapıyoruz. Yurtdışına kaçmak için benim gibi bir iş adamının ne gibi bir gerekçesi olabilir? Niçin kaçayım.”

GÜCÜ ELE GEÇİRENLER...

Sahibi olduğu şirketlerin tamamen şeffaf olduğunu dile getiren Akın İpek sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim hesaplarımda resmi olmayan, yasal olmayan tek kuruş bulamazlar, bulamayacaklar. Bir tek leke bulamayacaklar, bulamazlar. İftira atılsa onun belgesini 2 gün sonra çıkarır önlerine koyarım. Şu medyadaki seviyeye baktım. Bu seviyede herhangi bir grup savunulduğu takdirde acaba fayda sağlar mı? Ne bel altı küfürler. Bunların organize şekilde olduğu ortada. Gücü ele geçiren insan kendi insanlarını yok etmeye, imha etmeye, susturmaya, işten attırmaya, rızıklarını elinden almaya başlarsa bunun sonu iyiye gitmez.”

YAZIKLAR OLSUN

En çok uğradığı haksızlığa üzüldüğünü kaydeden İpek şunların altını çizdi: “Ben ve gurubum için akla hayale gelmeyen iftiralar atıyorlar. İnsaf be kardeşim. Ben bunu söyleyenlere yazıklar olsun diyorum. Onlara ağır bir şey de söylemek istemiyorum. Fakat ne olursa olsun bir insan yalan ve iftira olduğunu bile bile açık açık bu kadar masum bir insana hakaret ve iftirada nasıl bulunabilir? Bunun insanlık adına bir asgari seviyesi var. Onun da altına düşmektir.”

MASAK BAŞKANI'NA TEPKİ

Son olarak MASAK Başkanı’na tepki gösteren Akın İpek şunları söyledi: “MASAK Başkanı beyefendiye yazılı soracağım. Benimle ilgili yürüttüğünüz soruşturmada benden isteyip de alamadığınız herhangi bir belge oldu mu? Evime girip çocuklarımın odasına kadar aramış olduğunuz bu şüphenin gerekçesi nedir? Bugüne kadar bana sorulan bütün soruları belgeleriyle, resimleriyle bir ilkokul çocuğunun dahi anlayacağı şekilde dosyaladım. Eğer benim şirketlerime herhangi bir ithamda bulunup da ispatlarlarsa şirketi kendilerine vereceğim. Bir kuruş kara para, kaynak veya yasal olmayan para bulsunlar şirketi kendilerine vereceğim. 7 milyar dolardan bahsediyorlar. 7 milyar doların tamamını da onlara vereceğim. Yok böyle bir şey. Tamamen hayal mahsulü ve bomboş bir iftira. En son istedikleri belge yığını var. İnanın Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir şirketten bu kadar yoğun bir belge istememişlerdir. Belki 3-4 ayda bitecek bir şeyi biz 15 gün içinde çalışıp verdik. Bir tane kara para bulsunlar Allah beni kahretsin. Bulamayacaklar. Benim şirketlerime bir gerekçe dahi gösteremeyecekler. O da onların hayat hikayelerine kara bir sayfa olarak yapışsın.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR