Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU OPERASYONDAN UTANIYORUM
BU OPERASYONDAN UTANIYORUM
Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, İpek Medya Grubu ve Koza İpek Holding şirketlerine yönelik polis baskınlarına sert tepki gösterdi.
2 Eylül 2015, 08:50

 

Milli­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Uşak Mil­let­ve­ki­li ve Mer­kez Ban­ka­sı eski Baş­ka­nı Dur­muş Yıl­maz, İpek Med­ya Gru­bu’­na yö­ne­lik po­lis bas­kın­la­rı­na sert tep­ki gös­te­re­rek, za­ten dar­bo­ğaz­da olan eko­no­mi­nin bu bas­kın­lar­dan olum­suz et­ki­le­ne­ce­ği­ni belirtti.

Ser­ma­ye gi­ri­şi azal­dı

Yıl­maz, “Tür­ki­ye eko­no­mi­si şu an­da za­ten dar­bo­ğaz­da. Ser­ma­ye gi­riş­le­ri­nin azal­dı­ğı bir dö­nem­de bu tip ope­ras­yon­lar ya­tı­rım­cı­nın gü­ven so­ru­nu­nun ya­şa­ma­sı­na se­bep olur ve uzun va­de­de ül­ke­ye cid­di za­rar­lar ve­rir. Uma­rım bu yan­lış­tan çok er­ken dö­nü­lü­r” de­di.

Mülkiyet hakkının ihlali 

Mül­ki­yet hak­kı­nın teh­dit edil­me­si­nin, hem ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­nın ya­tı­rım yap­ma­sı­nı en­gel­le­ye­ce­ği­ni hem de mev­cut ya­tı­rım­la­rı­nı tek­rar dı­şa­rı çı­kar­ma­sı için dü­şün­me­ye sevk ede­ce­ği uya­rı­sı ya­pan Yıl­maz, şun­la­rı anlattı:

“Mül­ki­yet hak­kı­nı teh­dit eden bu gi­bi ope­ras­yon­lar, ulus­la­ra­ra­sı kre­di de­re­ce­len­dir­me ku­ru­luş­la­rı­nın de­ğer­len­dir­me­le­ri­ne de gi­re­cek­tir. Eko­no­mi için en önem­li ko­nu hu­ku­ki çer­çe­ve­dir. Hu­ku­ki çer­çe­ve­de so­run var­sa, ta­sar­ruf sa­hip­le­ri ya­tı­rım­cı­lar bu­na gö­re ya­tı­rım­la­rı­nı tek­rar göz­den ge­çi­re­cek­tir.”

Yıllık 220 milyar dolara ihtiyaç var

n Şu an­da Tür­ki­ye­’nin mev­cut borç­la­rı­nı çe­vi­re­bil­me­si için yıl­lık 220 mil­yar do­lar­lık fi­nans­ma­na ih­ti­ya­cı ol­du­ğu tes­piti­ni ya­pan Yıl­maz, “Sa­de­ce bu yı­lın so­nu­na ka­dar ih­ti­ya­cı­mız olan fi­nans­man 160 mil­yar do­lar. Bu bor­cu çe­vi­re­bil­mek için de ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­ra ih­ti­yaç var. Eğer hü­kü­met di­yor­sa ki be­nim bu­na ih­ti­ya­cım yok, ya­ban­cı ya­tı­rım is­te­mi­yo­rum bu bir ter­cih­tir o za­man bu­nu ka­mu­oyu­na dek­la­re et­me­si ge­re­kir” dedi.

G-20 öncesi kötü imaj

n Bu ope­ras­yon­da, bas­kın ya­pı­lan ku­ru­mun med­ya or­gan­la­rı­nın ol­ma­sı me­se­le­yi da­ha va­him ve teh­li­ke­li ha­le ge­tir­di­ği tes­pi­ti­ni ya­pan Yıl­maz, “Dün­ya­da­ki ima­jı­mız açı­sın­dan çok kö­tü bir du­rum ve Ka­sı­m’­da­ki G-20 top­lan­tı­la­rı ön­ce­si de dün­ya­ya çok yan­lış bir imaj ver­dik. Uma­rım bu yan­lış­tan bir an ön­ce dö­nü­lü­r” ifa­de­si­ni kul­lan­dı


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR