Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SABİHA GÖKÇEN ROTAR ŞAMPİYONU
SABİHA GÖKÇEN ROTAR ŞAMPİYONU
Avrupa hava trafik güvenliği teşkilatı Eurocontrol tarafından yayımlanan Aylık Operasyon Ağları Raporu’na göre, en fazla gecikme yeri, İstanbul’daki Sabiha Gökçen havaalanı oldu.
22 Ağustos 2015, 09:55

 

Avrupa hava trafik güvenliği teşkilatı Eurocontrol tarafından yayımlanan Aylık Operasyon Ağları Raporu’na göre, en fazla gecikme yeri, İstanbul’daki Sabiha Gökçen havaalanı oldu.

 İstanbul Sabiha Gökçen havaalanını Fransa’nın Brest şehri, Maastricht ve Atina kontrol merkezleri izledi.

Aynı raporda, Avrupa’da son beş yılda ilk kez, ortalama günlük trafiğin günde 31,000 uçuşu aştığını, bunun Temmuz 2014’le karşılaştırıldığında % 2.1’lik bir artış olduğu ifade edildi.

Raporda, hem İstanbul havaalanları Atatürk ve Sabiha Gökçen’de tekrarlanan kapasite sorunlarının, Temmuz’daki Hava Trafik Akışı Yönetimi (ATFM) gecikmelerinin toplamının % 12.8’i olarak hesaplandığını, yoğun trafik yükünün Yunanistan ve Kıbrıs’ta önemli gecikmelerde istihdamla ilgili olduğu vurgulandı.

Mevsimle ilgili havanın, özellikle Avrupa’nın kuzeybatısında bu sorunlara eklendiğini, Temmuz 2015’teki gecikmelerin, Temmuz 2014’le karşılaştırıldığında % 37.1’i aşmakla sonuçlandığını belirtildi. Geri dönüş Hava Trafik Akışı Yönetimi’ndeki gecikmelerin % 29.8’i bulduğu ATFM havaalanı gecikmelerinin de % 51.4 arttığı hesaplandı.

image

Kıbrıs’la ilgili olarak Eurocontrol raporunda, aşırı trafik büyümesi ve kapasitesi veya istihdam sorunlarının önemli gecikmelere neden olduğu kaydedildi. Raporda, “Lefkoşa bölgesi kontrol merkezindeki gelişmenin de gecikmelere neden oldu” denildi.

Kıbrıs üzerindeki gidişlerdeki gecikmelerde Temmuz’da ortalama uçuş başına 2.89 dakikada kaldı, Haziran ayında da 3.69 olarak saptandı.

 

Toplamda, Temmuz ayında ortalama günlük gecikmeler Sabiha Gökçen için 6.074 dakika, Brest için 5,080, Maastricht için 4,414 dakika ve Atina için 4,044 dakika olarak tespit edildi. Lefkoşa 3,039 dakika ile 7’inci sırada yer alırken İstanbul Atatürk Havaalanı, Barcelona, Amsterdam ve Londra gibi hava kontrol merkezleri daha alt sıralarda yer aldı.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR