Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE VAKİT KAYBETMEMELİ
TÜRKİYE VAKİT KAYBETMEMELİ
ÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, siyasilere bir an önce hükümet kurulmalı çağrısı yaptı. TÜSİAD Başkanı, "Bir an önce ekonomik reformlara geçilmeli, büyüme hızlanmalı,
12 Temmuz 2015, 10:19

 

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, siyasilere bir an önce hükümet kurulmalı çağrısı yaptı. TÜSİAD Başkanı, "Bir an önce ekonomik reformlara geçilmeli, büyüme hızlanmalı, bu yüzden vakit kaybedilmemeli" dedi ve kurum olarak doğruları söylemek konusunda seslerini kısmayacaklarını belirtti.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, CNN Türk kanalında Hakan Çelik'in gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

İş dünyası olarak bir an önce hükümetin kurulması gerektiğine işaret eden Başaran, "Biz seçimlerin ardından, hemen anakaraya gittik. Tüm siyasi partiler sivil toplumun, iş dünyasını görüşünü alma konusunda son derece duyarlılar. Biz hükümetin şekline içeriğinde kimlerin olacağından çok kapsamına, gücüne bakıyoruz. İki büyük parti matematiksel olarak da desteklenen bir şekilde, doğal olarak daha güçlü olur. Bu hükümetin hakikaten çok temel noktalarda Türkiye’nin yatırım ortamını açacağı, kaliteli büyümeyi destekleyecek bir hükümet olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz birlikte çalışmak için heyecanlıyız, o yüzden de biz hep diyoruz, vakit kaybetmeyelim, hemen hükümet kuralım" dedi.

SESİMİZİ KISMAYACAĞIZ
Başaran, bugüne kadar doğruları söylediklerini, bundan sonra da devam edeceklerini de sözlerine ekledi ve şöyle dedi:

“Şu anda biz yeni yönetim kurulu olarak, tüm emeğimizi Türkiye için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünerek hareket etmeyi hedefliyoruz. İş yaparak konuşalım, işlerimizle gündeme gelelim diyorum. sivil toplum iş dünyası siyasilerle birlikte çalışırsak daha iyi işlere imza atarız. Tek başımıza bizim yaptığımız işin bir yararı olmak. Sesimizi de doğru bildiğimiz şeylerde kısmayacağız. Doğruyu söylemek bir sorumluluktur, bence cesaret değildir" 

KARNE VERECEK
TÜSİAD Başkanı, 2016 yılının TÜSİAD’ın kuruluşunun 45. Yılı olacağını, bu yüzden de 45 yılda iş dünyasının hedefleriyle gerçekleştirilenleri kıyaslayacak bir Türkiye karnesi çıkarmayı umut ettiklerini ifade etti.

Başaran şöyle devam etti:

"TÜSİAD kurulduğundan bu yana önemli hedefleri var. Rekabetçi bir iş dünyası, hukuk devleti gibi. Bu amaçla çalışan bir grup, örneklerini en iyilerinden alıyor. Çıtayı yukarıya koyduğunuz zaman, hep orayla hareket ettiğiniz zaman eleştirisel durumlar var. Türkiye’de hep önemli araştırmalar yapıp, boşa hiç konuşmuyoruz. 2016 yılı TÜSİAD'ın 45. yılı. Bu yılda Türkiye'de neler olmuş, neler yaşanmış, bunların hepsini gündeme getirebilmeyi umut ediyoruz. TÜSİAD bir çok çalışmanın içinde yer almış bir üyesi olmakla birlikte, başkanlık koltuğuna oturunca, ne kadar doğru şeyler söylemişiz diye düşünüyorum, keşke siyasi olarak da karşılık bulsaydı.”

TÜSİAD’A ELEŞTİRİLER
TÜSİAD Başkanı, siyasilerden gelen sert eleştirilere yönelik, “TÜSİAD çok önemli bir demokrasi içinde, iş dünyası için yeni gündemler yaratarak, iş dünyası için çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ankaraya ne zaman gitsek bu konuda takdir alıyoruz. Bazen eleştiriler oluyor, bazen başkanlarını rencide eden maalesef sözler de oluyor. Bu durumu zamanla aşacağımızı inanıyorum” dedi. 

“KOALİSYONDAN UMUTLUYUZ”
Biz koalisyon için umutluyuz. Erken seçim tartışmaları için çok erken değil mi? Bizim Ankara izlenimlerimize geri dönersek, siyasi parti liderlerimiz kırmızıçizgilerini seçimden sonra da doğal olarak tekrarlıyorlar. Kırmızıçizgiler ortak paydada bir hükümet kurmak için aşılmayacak kadar sert değil. Koalisyondan korkmak gibi bir şeyi düşünemiyorum. Koalisyonlardan çok güzel işler çıkabilir. Koalisyona da biz bu şekilde bakıyoruz. Ortak paydalarda anlaşılmış ama bu partilerin ortak paydalarından çok Türkiye’nin ortak paydalarında olmalı. 

İŞ DÜNYASI PROGRAMA BAKAR
Başaran, “Program Türkiye'ye faydası olacak, vakit geçirmeyecek bir program önemlidir. Erken seçime doğru giderse, büyümede yüzde 3'lerde tıkandık. Genç nüfusumuz var, bugünkü işsizlik oranı yüzde 5'lik büyümeye tekabül ediyor. Bu yüzden yüzde 3'lük büyüme Türkiye'yi sıkıntıya sokar. Yapısal reformlarda eğitime odaklanmamız lazım” dedi.

"ERTELEMEK ÇÖZÜM GETİRMEZ"
Yunanistan ile ilgili de yorum yapan TÜSİAD Başkanı, Yunanistan uzun zamandır ertelediği reformları yapmadığı için şu anda daha acı bir reçeteyle karşı karşıya, ertelemek hiçbir zaman çözüm getirmek, sorunlara bir an önce çözüm getirmek gerekir" diye devam etti.

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR