Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İS ADAMLARI DERNEĞİNE POLİS BASKINI
İS ADAMLARI DERNEĞİNE POLİS BASKINI
ÇANAKKALE Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nde (ÇAGİAD), polis tarafından arama yapılmaya başlandı. Polis, binadaki bilgisayar ve bazı dokümanları incelenmeye aldı. Operasyonun öğrencilere verilen burslarla ilgili olduğu iddia edildi.
28 Nisan 2015, 12:18

 

ÇANAKKALE Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nde (ÇAGİAD), polis tarafından arama yapılmaya başlandı. Polis, binadaki bilgisayar ve bazı dokümanları incelenmeye aldı. Operasyonun öğrencilere verilen burslarla ilgili olduğu iddia edildi.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bugün saat 09.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi, Hasan Mevsuf Sokak'taki ÇAGİAD binasına geldi. İki polis, binanın giriş kapısında bekleyip kimseyi içeri almazken, içerdekilerin de çıkmasına izin vermedi. Polis ekipleri, binadaki bilgisayar ve bazı evrakları incelemeye aldı. 

BURS OPERASYONUYMUŞ

ÇAGİAD’a sabah saatlerinde polis tarafından düzenlenen operasyonun, 2012 yılında üniversite öğrencilerine verilen bursla ilgili olduğu açıklandı. Polis, binada bilgisayar ve belgelerin kopyalama işlemini sürdürürken, ÇAGİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, polis aramasının Çanakkale Sulh Ceza Hakimliği’nin 2015/915 sayılı kararı ile yapıldığı bildirildi. Aramanın, 2012 yılında dernek ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında gerçekleştirilen protokol ile 201 öğrenciye burs sağlanmasıyla ilgili olduğu belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sanayi, ticaret ve kültür alanında ülkemizin kalkınmasını, teknoloji-sermaye-fikir alışveriş koordinasyonun sağlanması ile daha ileri bir düzeyde gelişme sağlanmasını amaçlayan ve 21 yıldır Çanakkale’de faaliyet gösteren derneğimiz ile ÇOMÜ arasında 2012 yılında gerçekleştirilen protokol ile 201 öğrenciye burs temin edilmesi sağlanmıştır. Derneğimizin eğitime destek verilmesi kapsamında teşvikçisi olduğu, burs vermek isteyen işadamlarını ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ile buluşturduğu proje nedeniyle aradan 3 yıl geçtikten sonra soruşturma yapılmaktadır. Derneğimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilere, ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı aracılığı ile burs verilmesi ile suçlanmaktadır. Yasalara saygılı, vatanını ve milletini seven, fedakar Anadolu insanının, derneğimizin teşviki ve ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlanması asla ve asla suç değildir. Yaşanan süreçte derneğimiz üzerinde yapılmak istenen algı operasyonun, vatanını ve milletini canından aziz bilen, seven, fedakar Anadolu insanını ve değerli üyelerimizi asla yıldıramaz. Ülkemizin sanayi, ticaret, eğitim, bilim ve kültür alanında daha ileri seviyelere ulaşmasını amaçlayan derneğimiz, faaliyetlerine ara vermeden devam edecektir."

Operasyondan yarım saat sonra ÇAGİAD Başkanı Enver Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri beraberlerinde bir avukat ile binaya geldi. Dernek binasındaki aramanın sürdüğü bildirildi.

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR