Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EVET EKONOMİK KRİZ VAR AMA ...
EVET EKONOMİK KRİZ VAR AMA ...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin ihtiyaçlara göre yeni bir yaklaşımla güçlündirilmesi konusunda önlemlerini hayata geçiriyor” ifadelerini kullandı.
19 Nisan 2015, 08:39

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin 2008 krizini atlattığı gibi şimdiki durgunluk dönemini atlatacağını” söyleyerek “ekonomik kriz yaşandığı” itirafında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul’da katıldığı bisiklet yarışının ardından Kocaeli’nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Kocaeli’ye helikopterle gelen Erdoğan, 3. köprü çalışmalarını da havadan izleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kocaeli’de Türk EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Kocaeli Garnizon Komutanlığını ve Kocaeli Valiliği’ni ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile diğer kamu kuruluşlarının yaptığı hizmetlerin toplu açılış töreni için Sekapark Alanı’ndaki tören alanına geçti. Papa Françeko’nun 1915 olaylarıyla ilgili ifadeleri ve Avrupa Parlamentosu’nun “Ermeni soykırımı” tasarısını kabul etmesiyle ilgili konuşan Erdoğan, Türkiye’de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni bulunduğunu belirterek “Bir de Ermenistan’dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz, onlara zulmettik mi Biz, onlara evsahipliğini yapıyor muyuz Ya siz, bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar. Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz” dedi. Meclis’teki üç partinin, AP’nin kararını kınayan metnin altına imza attığını söyleyen Cumhurbaşkanı, HDP’nin metne imza atmamasına ise sert tepki gösterdi. “Terör örgütünün temsilcisi konumundaki parti buna imza atmıyor” diyen Erdoğan, daha sonrasında da HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı Vatikan’ın sözcülüğüne soyunmakla suçladı.

Ekonomi konusunda da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 2008 krizini atlattığı gibi, şimdiki durağan görünümü de atlatacağını söyledi. Erdoğan, “Bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin ihtiyaçlara göre yeni bir yaklaşımla güçlündirilmesi konusunda hayata geçiriliyor” ifadelerini kullandı. Başkanlık sistemi isteğini sürdüren Erdoğan, “Yeni Türkiye’yi Kocaeli ile birlikte inşaa edeceğiz. Kocaeli Yeni Türkiye’ye hazır mı? Kocaeli yeni Anayasayı istiyor mu? Kocaeli başkanlık sistemini destekliyor mu? Kocaeli 7 Haziran’da üzerine düşeni yapmaya hazır mı?” diye sordu. “Evet” cevabı alan Erdoğan, “Öyleyse kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Allah birliğinizi beraberliğinizi ve kardeşliğinizi daim kılsın” dedi.

Erdoğan’ın konuşması sırasında kalabalık arasından İmam Hatip liseleri ile ilgili istekler gelince, “Bizde İmam Hatiplerle birlikte olduk. Hiç bırakmayacağız. Bununla birlikte ülkemizde eğitim meselesini en üst düzeyde ele aldık. Geldiğimiz noktada artık katsayı diye bir sorun kaldı mı? Artık istediğiniz üniversiteye gitme hakkı ve şansınız var mı? İnşallah en iyi yerlerden mezun olarak bu millete hizmet edeceğiz. Sizleri fazilet ve erdem yarışında önde görmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan Erdoğan’ın kenti ziyareti sırasında Kominist Parti üyesi iki kişinin, iç güvenlik paketindeki önleyici gözaltı kapsamında “eylem yapabilirler” gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR