Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EGE TURİZMİNDE ANLAMLI ÇAĞRI
EGE TURİZMİNDE ANLAMLI ÇAĞRI
Türkiye ve Yunanistan iş toplulukları arasındaki turizm işbirliğini teşvik etmek ve iki ülke arasındaki turizmi canlandırmak için Yunanistan Büyükelçiliği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından "Turizm Etkinliği" düzenlendi.
7 Nisan 2015, 08:16

 

TÜRKİYE ile Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk-Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Burada en büyük görev politikacılara düşüyor. Tabuların değil gönüllerin konuşması gerekir. Sadece iyi bir dost değil aynı zamanda iyi partner olmalı, birbirimizi rakip olarak değil ortak olarak görmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye ve Yunanistan iş toplulukları arasındaki turizm işbirliğini teşvik etmek ve iki ülke arasındaki turizmi canlandırmak için Yunanistan Büyükelçiliği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından "Turizm Etkinliği" düzenlendi. İzmirSwissotel’de düzenlenen etkinliğe, Türkiye’den 98, Yunanistan’dan da 47 şirket katıldı.

 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu toplantının iki ülke turizmine yararlar getirmesini diledi. 17 Ağustos depreminin iki ülkeyi birbirine yakınlaştırdığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Aynı suyun kıyısındayız. Aynı denizin çocukları, aynı tarihin mirasçıları, aynı coğrafyanın parçasıyız. Jeologlar 500 yıl sonra Ege Denizi’nin kara olacağını söylüyor. Madem eninde sonunda birleşeceğiz, niye bugün birleşmiyoruz, niye bugün kaynaşmıyor, birlikte hareket etmiyoruz? AB üyeliğimiz konusunda Yunanistan’ın samimi çabalarını biliyoruz. Birlikte daha iyisini yapabiliriz. Geçtiğimiz şubat ayında Selanik Belediye Başkanımız ile birlikte İzmir’de bir araya geldik. O gün iki kent arasındaki sıcak ilişkilerin Türk-Yunan işbirliklerine değil, tüm dünya barışına önemli katkılar sağlayacağına inandığımızı söyledik" diye konuştu.

 "TABULAR DEĞİL GÖNÜLLER KONUŞSUN"

 İyi komşuluğun, sevgi, saygı, barış, istikrar ve refah anlamına geldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

 "Türkiye-Yunanistan arasındaki işbirliğine yürekten inanıyorum. Burada en büyük görev politikacılara düşüyor. Tabuların değil, gönüllerin konuşması gerekiyor. Sadece iyi dost değil, aynı zamanda iyi birer partner de olmalıyız. Birbirimizi rakip olarak değil, ortak olarak görmeliyiz. Turizm her iki ülkenin ortak paydası. Ortak projeler gerçekleştirerek turizme çok büyük bir hamle kazandırabiliriz. Kültür ve tarihi zenginliklerimizi rakip değil birbirini tamamlayan unsurlar olarak algılamalıyız. Ortak çevre projelerimizde suyumuzu ve doğamızı birlikte korumalıyız. Örneğin gastronomi turizmi konusunda müthiş bir zenginliğe sahibiz. Gurme Kentler Ağı’na dahil olduk. Yunanistan’dan hiçbir kent bu ağ içinde yer almıyor. El ele verip bölgemizdeki gastronomi turizmini geliştirmeliyiz. Örneğin Atina ve Selanik’in bu ağa üye olmasıyla ilk adımı atabiliriz. Yunan adalarına basitleştirilmiş giriş uygulaması çift yönlü olarak daha da geliştirilmelidir. Turist sayısının artması için gereken çalışmaları yapmalıyız. Her iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2014 yılında 5.5 milyar dolardır. Birlikte ortaklıklar kurarak, birlikte çalışarak bunu daha da artırmamız gerekiyor. Bu toplantının iki ülke turizmine yararlar getirmesini diliyorum."

 "TRAVEL TURKEY" ÇAĞRISI

 TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise yaptığı konuşmada, bu etkinliğin yıllardır süren işbirliğinin daha da iyi gitmesini sağlamak için düzenlendiğini belirterek, "Siz Avrupa Birliği’ndesiniz. Sizin ortaklarınız var. Ortaktan arkadaş olmaz ama arkadaştan ortak olur. Yunanistan’a gelmemizi istiyorsanız, uçak seferlerinizi çoğaltmanız, kapıdan geçişleri kolaylaştırmanız ve vizelerde kolaylık göstermeniz gerekiyor. Bize vize koyanlar, bir gün kendilerine vize koyulacağını bilsin. Her yıl Türkiye’den Yunanistan’a giden turist sayısı artıyor. 2016 yılında 1 milyon turisti hedefliyoruz. İzmir önemli kentimiz. Belediye Başkanımız burada. Başkanımız kendi imkanlarıyla Türkiye’nin en büyük fuar alanını yaptı. Gelin ’Travel Turkey’ fuarını dönüşümlü yapalım. Tarihi değiştirmemiz mümkün değil ama geleceğin mimarı olabiliriz" diye konuştu.

 Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis turizmle birlikte iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler arttığı gibi, dostlukların da geliştiğini belirterek, bu etkinliği İzmir’de düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR