Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ORGANİZE BATIKLARI FIRSAT OLABİLİR
ORGANİZE BATIKLARI FIRSAT OLABİLİR
SBK Hol­ding Yö­ne­tim Kur­lu Baş­ka­nı Sez­gin Ba­ran Kork­maz, or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­le­ri­nin (OSB) da­ha ye­ni ku­rul­muş ve bat­mış fir­ma­lar­la do­lu ol­du­ğu­nu söy­le­di.
28 Mart 2015, 11:15
 
Organize sanayi bölgelerinin yeni kurulmuş ve batmış firmalarla dolu olduğunu belirten SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bunların girişimcilere yeni fırsatlar da sunduğunu belirtti.
Kur ar­tı­şı ve işi bil­me­mek ne­de­niy­le son dö­nem­de bir­çok fir­ma kri­ze gir­di. SBK Hol­ding Yö­ne­tim Kur­lu Baş­ka­nı Sez­gin Ba­ran Kork­maz, or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­le­ri­nin (OSB) da­ha ye­ni ku­rul­muş ve  bat­mış fir­ma­lar­la do­lu ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Bor­cu öde­ye­mi­yor

Bu­gü­ne ka­dar sa­tın al­dık­la­rı bü­tün fir­ma­la­rın ban­ka kre­di­siy­le ku­ru­lan ve bor­cu­nu öde­ye­me­di­ği için if­las­ta ve­ya if­la­sın eşi­ğin­de şir­ket­ler ol­du­ğu­nu be­lir­ten Kork­maz, “Ben as­la ye­ni fab­ri­ka kur­mam” de­di.

Has­ta fir­ma dok­to­ru

Kork­maz, ‘ö­lü fi­ya­tı­na­’ sa­tın al­dı­ğı bu tür şir­ket­le­ri ön­ce ban­ka­la­ra olan borç­la­rın­dan arın­dır­dı­ğı­nı, iş­çi­le­re ma­aş öde­yip ve üre­ti­me ge­çi­ril­di­ği­ni be­lirt­ti. Bun­la­rı da­ha son­ra sa­tı­ğı­nı an­la­tan Kork­maz 1998'de yer­li şir­ket ola­rak baş­la­dık­la­rı bu iş­te da­ha son­ra ABD'li ya­tı­rım fon­la­rıy­la de­vam et­tik­le­ri­ni ifa­de et­ti. Şim­di ilk de­fa bir İn­gi­liz ya­tı­rım fo­nuy­la an­laş­tık­la­rı­nı söyleyen Kork­maz, AIM fo­nu­nun Tür­ki­ye­’de bu yıl 410 mil­yon do­lar­lık ya­tı­rım ya­pa­ca­ğı­nı, bu­nun 200 mil­yon do­lar­lık kıs­mı­nı 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri ön­ce­sin­de ger­çek­leş­ti­re­cek­le­ri­ni kay­det­ti.

3 şir­ket sa­tın ala­cak

Bu pa­ray­la kriz­de­ki üç Türk şir­ke­ti sa­tın alı­na­cak. Bun­lar­dan bi­ri ip­lik, do­ku­ma ve teks­til fab­ri­ka­sı. Tah­mi­ni ya­tı­rım be­de­li 40 mil­yon do­lar. İkin­ci­si ise 5 yıl­dız­lı otel­le­ri olan bir tu­rizm şir­ke­ti­nin yüz­de 51 his­se­si. Ya­tı­rım be­de­li 60 mil­yon do­lar. Üçün­cü­sü ise 100 mil­yon eu­ro ih­ra­ca­tı, 600 ça­lı­şa­nı olan bir oto­mo­tiv yan sa­na­yi şir­ke­ti.

Korkmaz: Eskiden mahcubiyet olurdu

“Es­ki­den ba­tan fir­ma­la­rın sa­hip­le­rin­de bir mah­cu­bi­yet olur­du­” di­yen Kork­maz, şim­di ise ga­yet ra­hat ol­duk­la­rı­nı an­lat­tı: “Öğ­len ye­me­ği için Pa­per­mo­on’­a git­tim, bak­tım ma­sa­da­ki­le­rin yüz­de 80’i ba­tık şir­ket sa­hi­bi."

4 bin çalışanı var

SBK Hol­ding ya­kın za­man­da Bio­far­ma, Mü­nir Şa­hin ve Be­te­san İlaç'ı al­dı. Bün­ye­sin­de şu an­da 16 şir­ket ve 4 bi­ne ya­kın ça­lı­şan mev­cut. Ye­ni sa­tın al­ma­lar­la bu sa­yı 5 bin 500’e ula­şa­cak. Türk şir­ket­le­ri için 2015'in san­cı­lı ge­çe­ce­ği­ni vur­gu­la­yan Kork­maz özel­lik­le Rus­ya ile iş ya­pan­la­rı uyar­dı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR