Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ENDEMOL BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
ENDEMOL  BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Dünyanın en büyük bağımsız televizyon yapım şirketi Endemol, 21st Century Fox Grubu bünyesindeki yapım ve format şirketleri Shine ve Core Media ile birleşti.
20 Aralık 2014, 13:33

 

Dünyanın en büyük bağımsız televizyon yapım şirketi Endemol, 21st Century Fox Grubu bünyesindeki yapım ve format şirketleri Shine ve Core Media ile birleşti.

Fox grubunun yanı sıra Apollo Global Management ve LCC iştiraklerince yönetilen fonların yeni ortak girişimi dünya kamuoyuna duyuruldu.

Endemol, Shine ve CORE Media’nın bir araya gelmesiyle oluşan küresel TV eğlence grubu, “Var Mısın Yok Musun”, “Fear Factor”, “Wipe Out” gibi ünlü formatlardan oluşan 3.000’den fazla TV formatı portföyüne, aralarında “Masterchef”, “Biri Bizi Gözetliyor” ve “Benimle Dans Eder misin?” gibi ünlü formatların da bulunduğu birçok uluslararası programı da ekleyerek, dünya içerik pazarının açık ara en büyük oyuncusu haline geldi. 

Yasal onayların tamamlanmasıyla faaliyete geçen yeni ortak girişimin adı ise “Endemol Shine Group”a dönüştü. Önceden BSkyB İçerik Direktörlüğü görevini üstlenen Sophie Turner Laing, Endemol Shine Group CEO’su görevine atandı ve Endemol’den Tim Hincks Başkanlık görevini üstlendi.

 

CEO Turner Laing; “Her ikisi de dünya çapında operasyonlar olan Endemol ve Shine International’ı birleştirerek iki olağanüstü ekibi bir araya getirdik. Ayrıca, birbirinden farklı tür ve çeşitlilikte zengin bir dizi ve TV program kataloğuna, pazarlarda deneyimli satış profesyonellerinden oluşan geniş bir ağa ulaştık. ”

 

Başkan Tim Hincks; “Endemol Shine Group bünyesinde sektörün önde gelen oyuncularını bir araya getirerek dünyanın her köşesinden yaratıcı beyinlerle dolu geniş bir havuz oluşturuyoruz. Harika programlardan ve dizilerden oluşan bir listeyle ve çok sayıda pazardan muhteşem bir ekiple yeni nesil yıldız programları geliştiriyor olmak heyecan verici.” Dedi.

 

Endemol Türkiye Ticari Direktör’ü H. Hakan Eren, “Endemol Türkiye olarak biz de 2014’de yeni bir yapılanma içine girmiştik. 2015 ve önümüzdeki yıllara yönelik çok önemli hedeflerimiz var. Dünyanın en büyük TV içerik şirketi Endemol’ü Türkiye’de de zirveye taşımak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dizi sektörüne iddialı bir giriş yaptık ve ilk dizimiz Paramparça rating rekorları kırdı. Ardından yeni dizi ve TV programlarımız hayata geçiyor. Bu tarihi birleşme yeni hedef ve başarılara odaklanan Endemol Shine Grup Türkiye yönetimi ve ekip arkadaşlarımıza da güç verecektir.”  şeklinde konuştu.

 

Endemol Shine Group resmen 1 Ocak 2015 itibarıyla faaliyete başlamış olacak ve 2015’in ilk yarısı süresince dünya çapındaki operasyonlarını entegre etmeye devam edecek. Şirketin merkezi yine Endemol’ün daha önce yönetim faaliyetlerini yürüttüğü Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da olacak.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR