Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNŞAAT SEKTÖRÜ TARTIŞILIYOR
İNŞAAT SEKTÖRÜ TARTIŞILIYOR
Ali Babacan’ın başlattığı, inşaat-sanayi tartışması, iki tarafın önemli temsilcilerinin açıklamalarıyla devam ediyor. ASO Başkanı Özdebir, “Sanayi öksüz çocuk gibi bırakılmamalı” uyarısını yaparken, Ali Ağaoğlu, “İnşaat sektörünün önü kesilmemeli” dedi.
7 Eylül 2014, 08:06

 

Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­ca­n’­ın ‘sa­na­yiol­maz­sa üret­me­den çok lüks bi­na­lar ya­pan, ta­şa top­ra­ğa pa­ra har­ca­yan bir top­lum olu­ru­z’ uya­rı­sı, sa­na­yi ve in­şa­at sek­tör­le­rin­de tar­tı­şıl­ma­ya de­vam edi­yor. An­ka­ra Sa­na­yi Oda­sı Baş­ka­nı Nu­ret­tin Öz­de­bir, “Baş­ka sek­tör­ler­de tat­lı kâr­lar du­rur­ken, sa­na­yi­ci ne­den sa­na­yi­ci­lik yap­sı­n” di­ye sor­du.

Sa­na­yi­ci­yi mum­la ara­rız

Dün­ya­nın için­de bu­lun­du­ğu ve bir tür­lü aşı­la­ma­yan kriz or­ta­mı­nın, eko­no­mi­de ra­di­kal de­ği­şim­le­re ve dö­nü­şüm­le­re so­yun­ma­nın fır­sa­tı­nı oluş­tur­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Öz­de­bir, “Ye­ni hü­kü­met üre­ti­mi ve bü­
yük ya­tı­rım­la­rı eko­no­mi po­li­ti­ka­la­rı­nın mer­ke­zi­ne koy­ma­lı. Sa­na­yi­yi ök­süz ço­cuk­lar gi­bi sa­hip­siz bı­rak­ma­ma­lı­dı­r” de­di.Öz­de­bir, “Ye­ni Tür­ki­ye ger­çek­ten ye­ni ola­cak­sa bu dö­nü­şü­mü ya şim­di ya­pa­rız ya da ya­tı­rım ya­pa­cak sa­na­yi­ci­yi mum­la ara­rı­z” uya­rı­sı yap­tı.

İn­şa­atın önü ke­sil­me­me­li

İn­şa­at sek­tö­rü­nün ön­de ge­len isim­le­rin­den Ağa­oğ­lu Şir­ket­ler Gru­bu Baş­ka­nı Ali Ağa­oğ­lu ise dev­le­tin hiç­bir za­man in­şa­at sek­tö­rü­ne kay­nak ayır­ma­dı­ğı­nı ve sek­tö­rün de bu­na ih­ti­yaç duy­ma­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, “Tür­ki­ye gi­bi dep­rem ku­şa­ğın­da 
yer alan bir ül­ke­de in­şa­at sek­tö­rü­nün önü ke­sil­me­me­li­” ifa­de­si­ni kul­lan­dı.

Ağa­oğ­lu, sek­tö­rün ken­di kay­na­ğı­nı ken­di üret­ti­ği­ne dik­kat çe­ke­rek, “Dev­le­tin 100 li­ra­sı var­dı da bu­nu in­şa­at sek­tö­rü­ne mi ak­tar­dı? Hiç teş­vik ver­me­di. Bi­zim, sa­na­yi dur­sun in­şa­at de­vam et­sin di­ye bir ta­le­bi­miz yok. Tür­ki­ye­’nin in­şa­atı ve sa­na­yi­si ile her yö­nüy­le bü­yü­me­si ge­re­ki­r” de­di.

İnsanlar tabutta yaşıyor

Ali Ağaoğlu, inşaat 
sektörünün önemini, deprem riskine değinerek anlattı. “Deprem tehlikesialtındaki İstanbul’da insanların yüzde 50’si canlı canlı tabutta yaşıyor” diyen Ağaoğlu, devletin em önemli görevlerinden birinin insanların sağlıklı konutlarda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye’de moda olan sektörlere her zaman yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, parayı bulan herkesin inşaatçı olmasını eleştirdi.

Sanayici varlık 
mücadelesi veriyor

ASO Baş­ka­nı Nu­ret­tin Öz­de­bir, her ko­nuş­ma­sın­da Tür­ki­ye­’de sa­na­yi­ci­lik yap­ma­nın ne ka­dar zor ol­du­ğu­nu ifa­de et­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak şöy­le de­vam et­ti: “Rant pe­şin­de ko­şa­rak yük­sek ka­zanç­lar sağ­la­mak ye­ri­ne dü­şük kâr oran­la­rı, ar­tan ya­tı­rım ve re­ka­bet or­ta­mın­da­ki ek­sik­lik­ler ve is­tih­dam üze­rin­de­ki hu­ku­ki ve ma­li yük­le­rin ar­tı­şı se­be­biy­le şev­ki kı­rı­lan sa­na­yi­ci var­lı­ğı­nı sür­dür­me mü­ca­de­le­si ver­mek­te­dir.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR