Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞİŞE CAM'DA GREV
ŞİŞE CAM'DA GREV
Şişecam’da örgütlü Kristal İş Sendikası, yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeni ile grev kararı aldı. 5.800 işçi bu sabah iş başı yapmadı. Grev kararı 6 fabrikada uygulanıyor.
20 Haziran 2014, 10:07

 

Şişecam’da örgütlü Kristal İş Sendikası, yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeni ile grev kararı aldı. 5.800 işçi bu sabah iş başı yapmadı. Grev kararı 6 fabrikada uygulanıyor.

Hürriyet'in haberine göre, Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal-İş Sendikası arasında yürütülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde sonuç çıkmadı.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın bu sabah Lüleburgaz Büyük Karıştıran mevkiinde grevle ilgili basın açıklaması yapması bekleniyor.

Taraflar arasındaki anlaşmazlık konularının başında, ‘ücret zammı’, ‘düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı’, ‘işe giriş ücreti’ gibi konular yer aldı.

Grev uygulaması, Şişecam’a ait şu fabrikalarda uygulanacak: Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş (Kırklareli, Mersin, Eskişehir Fabrikaları), Anadolu Cam Sanayi A.Ş. (Mersin fabrikası), Trakya Cam Sanayi A.Ş. ( Trakya Düz Cam, Trakya Otocam ve Mersin Fabrikaları), Anadolu Cam Yenişehir Sanayii A.Ş., Trakya Cam Yenişehir Sanayii A.Ş. ve Cam Elyaf Sanayi A.Ş.

'Oranda anlaşamadık'
Öte yandan yapılan grevle ilgili olarak Şişecam Topluluğu’ndan yapılan açıklamada "Şişecam Topluluğu çalışanlarının refah seviyesinin korunması ve geliştirilmesi için bugüne kadar azami gayret göstermiştir. İşçilik yüksek olduğu cam sektöründe faaliyet gösteren topluluğumuz, 24’üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri süresince yapıcı tavrını ortaya korumuştur. 2014 başından bu yana devam eden görüşmelerde, ücret artışlarında ve haklarla ilgili düzenlemelerde temel gösterge olan enflasyonun üzerinde artış önerisinde bulunan Topluluğumuz her türlü çabayı göstermiştir. 10 fabrikada toplam 5561 mavi yakalı çalışanımızı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştır. Ve gelinen noktada, 2014 başından itibaren ücretlerde ilk yıl için, 2013 yılsonu enflasyon rakamının 4,39 puan üzerinde ortalama yüzde 11,79 oranında artış Kristal İş Sendikası tarafından kabul edilmemiştir. Kristal İş Sendikası yüzde 23,12 oranında artış talebinde ısrar ederek grev kararını uygulamaya koyacağını açıklamıştır" denildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR