Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
JAPONLARA TÜRK MAKARNASI
JAPONLARA TÜRK MAKARNASI
Türkiye ve Japonya’nın makarna devleri ortak üretim için el sıkıştı. Ankara’da üretilecek 18 bin ton makarna doğrudan Japonya’ya ihraç edilecek
17 Haziran 2014, 06:11

 

Tür­ki­ye Oda­lar ve Bor­sa­lar Bir­li­ği (TOBB) Baş­ka­nı Ri­fat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu­’nun or­ta­ğı ol­du­ğu Nu­h’­un An­ka­ra Ma­kar­na­sı, Ja­pon ma­kar­na de­vi Niss­hin Sei­fun ve Ma­ru­be­ni şir­ke­tiy­le Tür­ki­ye­’de ma­kar­na or­tak­lı­ğı­na gir­di.

İlk ürün­ler 2015’de

Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­can'ın, dün ku­ru­luş se­re­mo­ni­si ka­tıl­dı­ğı ya­tı­rım için An­ka­ra 1.OS­B’­de 23 bin met­re­ka­re alan üze­ri­ne 36
mil­yon do­lar har­ca­na­rak ye­ni bir fab­ri­ka ku­ru­la­cak. İlk üre­ti­me de 2015 yı­lı or­ta­la­rın­da baş­la­na­cak.

Ka­pa­si­te yük­se­le­cek

Don­du­rul­muş ha­zır ma­kar­na, miks un ve ma­kar­na çe­şit­le­ri­nin üre­ti­le­ce­ği fab­ri­ka­nın ka­pa­si­te­si baş­lan­gıç­ta yıl­da 18 bin ton, 2 yıl son­ra 36 bin ton ola­cak. Ya­tı­rı­mın yüz­de 51’i Nis­sin Sei­fun, yüz­de 25’i Ma­ru­be­ni, yüz­de 24’ü de Nu­h’­un An­ka­ra Ma­kar­na­sı ta­ra­fın­dan üst­le­nil­di.

Yüzde 100 ihracat

TOBB Baş­ka­nı Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, 13 yıl­lık baş­kan­lık dö­ne­min­de ilk de­fa ya­tı­rım­cı sı­fa­tıy­la ka­mu­oyu­nun kar­şı­sı­na çık­tı­ğı­na işa­ret et­ti. Ye­ni fab­ri­ka­da Türk buğ­da­yı kul­la­nı­la­ca­ğı­nı bil­di­ren Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, üret­tik­le­ri­nin de ta­ma­mı­nı ih­raç ede­cek­le­ri­ni söy­le­di. Bu ya­tı­rım­la “Yüz­de 100 Türk Ma­lı, yüz­de 100 ih­ra­ca­t” he­de­fi­ni ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni be­lir­ten Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, fab­ri­ka­nın tek ba­şı­na 75 mil­yon do­lar­lık ih­ra­cat ya­pa­ca­ğı bil­gi­si­ni ver­di.
İh­ra­cat ön­ce Ja­pon­ya'ya, sonra tüm dün­ya­ya ya­pı­la­cak.

ERDOĞAN SÜZER


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR