Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İLK KRİZDE KOVULDU
İLK KRİZDE KOVULDU
General Motors’un 2008’deki küresel kriz sonrası oluşan ‘iflas yolundaki marka’ imajını düzeltmek için global iletişimin başına getirdiği 54 yaşındaki Selim Bingöl, son geri çağırma operasyonunun iyi yönetemediği için işten çıkartıldı.
16 Nisan 2014, 07:25

 

GM’in 2010’da krizin yarattığı kötü imajı düzeltmesi için iletişimden sorumlu başkan yardımcısı olarak transfer ettiği Selim Bingöl, ilk krizde kapının önüne konuldu.

GM’nin ilk kadın CEO’su Marry Barra, Bingöl’ü 2.6 milyon araçlık geri çağırmayı kötü yönettiği için işten çıkarttı.

AMERİKAN otomotiv devi General Motors’un (GM) 2008’deki küresel kriz sonrası oluşan ‘iflas yolundaki marka’ imajını düzeltmek için 2010 yılında global iletişimin başına getirdiği 54 yaşındaki Selim Bingöl, son geri çağırma operasyonunun iyi yönetemediği için işten çıkartıldı. GM’den yapılan resmi açıklamada Selim Bingöl’ün kişisel sebeplerden dolayı ayrıldığı bilgisi verilirken, asıl sebebin geçtiğimiz günlerde 2.6 milyon aracının geri çağrılması operasyonunu kötü yönetmesi olarak gösteriliyor. Bingöl, otomotiv dünyasında en üst düzey pozisyonda bulunan Türk ünvanına sahipti.

İLK KADIN CEO GÖNDERDİ

2010 yılında GM’in CEO’su Ed Whitacre’ın sağ kolu olarak şirkete atanan Bingöl, Whitacre’ın ayrılması sonrasında da yeni CEO Dan Akerson ile çalışmaya devam etmişti. Ancak Bingöl’ün şirketle yollarını ayırması bu yılın başında GM’nin ilk kadın CEO’su olan Marry Barra’dan sonra olması dikkat çekti. 2010 yılından itibaren GM’in Global İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna atanan ve yönetim kurulu üyesi de olan Selim Bingöl, son yıllarda tüm mesaisini yeni GM’nin başta ABD olmak üzere dünya çapındaki saygınlığının artırılması için harcamıştı. Şirketin krizde yıpranan imajını onarmak için çok kritik bir pozisyona atandığını söyleyen Bingöl, “İflastan sonra özellikle Amerikan halkının bize ikinci bir şans vermesi için çok yoğun çalışıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

BÜNYESİNDE 400 KİŞİ VARDI

Dünyada çapında kendisine bağlı 400 kişinin çalıştığı Bingöl, Virginia Üniversitesi’nden mezun. İletişim alanında pek çok başarılı işe imza atan Bingöl, şirketlere iletişim stratejileri konusunda yol gösterirken, aynı zamanda belirli bir süre siyasilere de danışmanlık yaptı. Bingöl, Ed Whitacre’ın CEO olduğu ve 200 milyar dolarlık satın alma ve birleşme yaptığı dönemde AT&T şirketininde İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu ve gerçekleştirdiği bazı projelerle de dünya çapında ödüller aldı.

TÜRKÇEYİ TARZANCA KONUŞUYOR

1960 Amerika doğumlu olan Selim Bingöl, Türk basınına yaptığı açıklamada babasının doktor olduğunu ve üniversiteden sonra 1955 yılında Amerika’ya yerleştiğini belirtmişti. Kendisinin de ABD’de doğup büyüdüğünü hatırlatan Bingöl şunları söylemişti: “İsmimi hiç değiştirmeyi düşünmedim. Hiçbir takma ismim olmadı. Erkek kardeşimin ismi Demir kız kardeşimin ismi Suzan. Annem Amerikalı ama hepimiz Türkçe isimler kullanıyoruz. 5 yılda bir Türkiye’ye geliyoruz. Türkçem sizin tabirinizle tarzanca ama birçok şeyi anlayabiliyorum. Biraz daha Türkçe öğrenmek isterim.”

Volt özrü dilemişti

ABD hükümetinin 4 milyar dolarlık desteğiyle üretilen ancak yapılan testlerde alev alan elektrikli Volt’la ilgili resmi özür dilemek Selim Bingöl’e düşmüştü. Bingöl, 6 bin 400 Volt sahibinden sadece 10-15’inin şu ana kadar aracını iade etmek için başvurduğunu belirterek, “Her bir araç sahibi ile temas kurduk. Müşterilerimizi mutlu etmenin tek yolu geri almak ise, bu konuda gereken yapılacaktır. Şu ana kadar yollarda kaza yapan hiçbir bir Volt alev almadı. Kaza esnasında alev almanın yakıt türü veya markası farketmeden her otomobil için ortak bir tehlike olduğunu gözler önüne seriyor” demişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR