Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BENZİNDE KAÇAK NEDEN BÜYÜYOR ?
BENZİNDE KAÇAK NEDEN BÜYÜYOR ?
Akaryakıt sektörünün temsilcileri, akaryakıttaki kaçağın asıl nedeninin yüksek vergiler olduğunu, akaryakıttan alınan 65 milyar liralık vergi nedeniyle 10 milyar liraya yaklaşan kaçakçılığın önlenemediğini bildirdi.
30 Mart 2014, 07:00

 

Akaryakıt kaçağıyla mücadelede bir türlü bitirici sonuç alınamamasının yüksek vergi sisteminden kaynaklandığı bildirildi. Sektör temsilcileri, akaryakıt üzerindeki vergilerin zaman içerisinde düşürülmesi halinde kaçağın biteceğini rapor ettiler.

2,5 milyarlık vergi kaybı

Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi’nin hazırladığı rapora göre devletin akaryakıttan çok yüksek oranlarda vergi alması nedeniyle kaçakçılıkta toptan çözüme ulaşılamıyor. Akaryakıt kaçakçılığının yaklaşık 10 milyar lirayı, kaçak nedeniyle uğranılan vergi kaybının da 2,5 milyar lirayı bulduğu ifade ediliyor.

Kökten çözüm gerekli

Akaryakıt sektörünün kamu adına yılda 65 milyar lirayı bulan verginin toplanmasına aracılık ettiğine dikkat çekilen raporda, “Bu açıdan son yıllarda alınan tedbirlerle azalan kaçakçılığı kökten çözmek ve yeniden ortaya çıkmasını engellemek için kaçakçılığı doğuran sebeplerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” denildi.

‘10 numara yağ’ örneği

Akaryakıt kaçakçılığının çözümüne yönelik önerilerin sıralandığı rapor, Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDKya da iletildi. Sektör, daha önce de 10 numara yağdaki vurguna dikkat çekmiş, ekonomi yönetimi bu konuda aldığı önlemle sorunu çözmüştü. Akaryakıt üzerindeki vergilerin zaman içerisinde düşürülmesi istenen raporda şu çözüm önerilerine yer verildi:

Düşüş zamana yayılsın

“Akaryakıtlar üzerinden alınan çok yüksek oranlı vergiler zamana yayılı olarak düşürülmelidir. Deniz ve havacılık yakıtları ile aerosol amaçlı LPG için sıfırlanmış ÖTV uygulaması yerine vergi iadesi sistemine geçilmeli. Akaryakıt sektöründe faaliyet gösterecek dağıtıcılara yönelik lisans kriterleri yükseltilmelidir.”



Denetimlerin kapsamı dar

Raporda ayrıca, kaçak akaryakıtı önlemek amacıyla geliştirilen otomasyon uygulamasının kapsamına itiraz edildi, otomasyonun dağıtıcı depoları ve otogaz hariç uygulanmasının beklenen faydayı sınırladığı bildirildi. Sektör temsilcileri, kaçak akaryakıtı ayırt etmekte kullanılan ulusal markerın tanımında yaşanan sorunun ölçüm hatalarına yol açtığı uyarısında bulundular.

ERDOĞAN SÜZER


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR