Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EURASIA MOTO FUARINA BÜYÜK İLGİ
EURASIA MOTO FUARINA BÜYÜK İLGİ
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 6. Eurasia Moto Bike Expo'da 50'den fazla yeni motosiklet ve bisiklet modeli ilk kez tanıtıldı.
2 Mart 2014, 22:33

 

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 6. Eurasia Moto Bike Expo'da 50'den fazla yeni motosiklet ve bisiklet modeli ilk kez tanıtıldı.

Sektörün buluşma noktası

Eurasia Moto Bike Expo, altı yılda motosiklet ve bisiklet sektörünün buluşma noktası haline geldi. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTODER) ve Bisiklet Endüstrisi Derneği’nin (BİSED) çatısı altındaki tüm kuruluşların yanı sıra çok sayıda kulübün de desteklediği fuara bu yıl Kuralkan’ın temsilcisi olduğu Hindistan’ın en büyük markası olan Bajaj’da katıldı. Yine Asya Motor’da Hindistan’ın büyük markalarından Hero’yu meraklılarıyla 2014 Eurasia Moto Bike Expo’da buluşturdu.

image

Eurasia Moto Bike Expo, 6 yılda motosiklet ve bisiklet sektörünün buluşma noktası haline geldi.

Büyük ilgi çeken fuar adeta motor ATV ve Bisikleti yaşam tarzı yapanların  akınına uğradı.Fuarda birbirinden güzel Türk ve yabancı modeller binlerce davetli ile resim çekilerek adeta rekor kırdılar

CNR EXPO Yeşilköy Kitap fuarı ve AYMOD ayakkabı fuarı ile aynu tarihe denk gelince Havaalanı kavşağına kadar araç kuyruğu oluştu.Araba park yeri dışında Motosiklet ve bisiklet fuarına motosikleti ve bisikletiyle gidenler, park yeri bulamadı. Motosikletler kaldırıma, bisikletler ise güvenlik bariyerlerine bağlanarak park edildi..

Moto Bike Expo bisiklet ve motosiklet sektörünün dünya şampiyonları CHRIS PFEIFFER, THOMAS ÖHLER ve STEEL SILENCERZ TEAM'in parmak ısırtan muhteşem bisiklet ve motosiklet şovlarıyla ziyaretçilerini büyülediler.

Fuarda motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri dahil, pek çok aksesuar ve ekipmanları sergilendi..

Sona eren fuardaki motorların fiyatları 1500 ile 150 bin lira arasında değişiyor. İşte dikkat çeken bazı motorlar...

image

Hızına ve fiyatına yaklaşılmıyor
Fuarın en pahalı motoru Ducati 1199 Panigale R ABS modeli. Fuar satış fiyatı 47 bin 900 Euro. Yani yaklaşık 146 bin lira. Fiyatının yanı sarı hızı da yanına kimseyi yaklaştırmıyor. Saatteki hızı 315 kilometre. Ayrıca bu motosikletin en önemli özelliği de şasesinin olmaması. Normal motorlar şasenin üzerine monte ediliyor. Ducati’nin yetkilileri fuarda son 2 yıldır şase olmayan benzer bir motorun gelmediğini belirtiyor. Şase olmadığı için de rakiplerine hafiflikte fark atıyor. Motorun ağırlığı yalnız 250 kilogram. Ducati’nin bir de 84 bin 490 Euro’luk bir modeli var: 1199 Superleggera. Ancak fuara bu motor getirilmedi.

Fuarın en hızlısı Suzuki GSX 1300R 48 bin 900 TL+KDV’den satılıyor.

Adrenalin düşkünlerinin bakmaya doyamadığı fuarın en hızlı motoru Suzuki GSX R 1300 CC. Fuarın en hızlısı ancak Japonlar aşırı hıza engel olmak için motosikletin hızını sabitlemiş. En fazla saatte 280 kilometre hız yapılabiliyor

image

                                                 Çağla Yıldırım fuara gelenlerin en çok resim çektirmek istediği mankendi

Eurasia Fuarında göz kamaştıran motorlu araçları sergilendi, motorsever hayranları fuara büyük ilgi gösterdi ve sergilenen araçları dikkatle incelerken ,güzelliği ile dikkatleri üzerinde toplayan model Çağla Yıldırım kendisi ile resim çekilmek için uzun kuyruk oluşturan fuar ziyaretçilerinin ilgi alanını dağıtarak büyük beğeni ve hayranlık kazandı..

.Bakan kampanyanın ilk imzacısı oldu
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılki fuarın açılışını yaptı. Hindistanlı Hero’nun Türkiye ’ye ilk gelişi nedeniyle düzenlenen toplantıya katılan Bakan Şimşek, toplantının ardından fuarı gezdi. Şimşek, motosiklet ve bisiklet radyosu Radyo Moto’nun düzenlediği daha fazla bisiklet ve motosiklet yollarının yapılması konusunda düzenlenen imza kampanyasına ilk imza atan isim oldu. Radyo yetkilisi Mehmet Hakka Derkunt’a göre, Radyo Moto dünyadaki sadece bisiklet ve motosikletle ilgili yayın yapan tek radyo kanalı.

Şov ekibi büyüyor
Son iki yıldır fuarın bir parçası haline gelen dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Alman Chris Pfeiffer bu yıl da fuarda gösterileriyle izleyenleri büyülemeyi başardı. Üstelik Pfeiffer’a bu yıl yeni akrobatlar da eklendi. Türkiye motosiklet pazarına büyük bir atak yaparak giren Hindistan markası Bajaj, Hindistan’dan Steel Silencerz Team‘i bu yıl fuara getirdi. Hintli ekip, Bajaj’ın Pulsar model sürat motosikletleriyle fuar süresince günde 3 kez izleyenlere şov yaptılar.

image

Kişiye özel motor, motora özel model
Fuarın en ilgi çekici standlarından biri ise TT Motor’du. Kişiye özel motorlar üreten Türkiyeli motosiklet markası, her motosiklete özel yabancı modeller getirmişti. Hollandalı modellerin ağırlıklı yer aldığı standda özel kuaförler de vardı. Her modelin saçı ve makyajının tamamlanması bir saatten fazla sürdü. TT Custom Choppers, adından da anlaşılacağı gibi kişiye özel Choppers tarzı motosiklet üretimi yapıyor. Üstelik motosikletler Mecidiyeköy’de Trump Towers’ın altında yapılıyor.

‘Çöl Kaplanı’ unutulmadıimage
Adı KTM ile özdeşleşen ve dünyada elde ettiği başarılar nedeniyle ‘Çöp Kaplanı’ adını alan Kemal Merkit, 2 yıl önce 52 yaşında hayatını kaybetmişti. Transanatolia Rallisi’nde trafik kazası geçiren Merkit’in ölümü motosiklet camiasını yasa boğmuştu. KTM, Merkit’i unutmadı. Çöp Kaplanı ünvanına kavuştuğu Transanatolia Rallisi ile elde ettiği dünya şampiyonluğunun ardından çektirdiği fotoğrafın bire bir boyutlardaki afişi KTM’nin standında yer aldı. Merkit’in anısı tutkunu olduğu motosikletlerin arasında yerini almış oldu.

Çevreci motorlar Irmak ve Yonca
Fuarda elektrikle çalışan çevreci motorlar da vardı. Maranta Motor, yakıt ekonomisini geliştirmek ve egzoz emisyonunu azaltmak amacıyla çevre dostu 2 yeni elektrikli motorunu Eurosia Moto Bike Expo fuarında tanıttı. Şarj edilebilir elektrikli motorların adı Irmak ve Yonca. Kısa seyahatler ve sıfır emisyon için tasarlanan motorlardan Irmak 2649 lira, Yonca ise 2399 lira. Maranta’nın standında güçlü ATV’ler de yer aldı. Elektrikli motorları ATV’leri  Finlandiyalı, Rus ve Ukraynalı modeller tanıttı.

 2014 Eurasia Moto Bike Expo’nun girişinde verilen çekiliş kuponunu doldurarak fuaye alanındaki çekiliş sandığına atan ziyaretçiler, Ducati Monster 696 motosiklet ve KTM 390 Duke motosiklet kazanma şansını yakalayacak. Ayrıca yine çekilişle bir kişi Bianchi, bir kişi Ghost, bir kişi Lapierre, bir kişi de Carraro marka bisikletin sahibi olacak.

GÜNDEMİNDE ÖTV İNDİRİMİ ŞİMDİLİK YOK
MALİYE Bakanı Şimşek, şu anda herhangi bir vergi indirimi veya artırımının gündemlerinde olmadığını söyledi. Şimşek, "Akaryakıtta bir vergi indirimi olacak mı?” şeklindeki bir soru üzerine "Özellikle Avrupa da akaryakıt ürünleri üzerinde ciddi vergi yükü var. Türkiye’de de vergi yükü yüksek biz 2002 yılına göre vergi yükünü azaltmışız ama vergi yükü yüksek. Gerekeni yapıyoruz ancak yeni bir şey söylemek şu an için zor" dedi.

Fuarın birbirinden güzel modelleri için tıklayın

http://www.seffafgazete.com/foto-galeri/-eurasia-moto-fuarina-buyuk-ilgi

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR