Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEKSTİL SEKTÖRÜ İSKUR'DAN ELEMAN İSTEDİ
TEKSTİL SEKTÖRÜ İSKUR'DAN ELEMAN İSTEDİ
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ''TGSD'', İŞKUR’dan destek istedi.Eleman krizi yaşayan hazır giyime İŞKUR’dan 300 bin hazır işçi…  
19 Ekim 2012, 15:08

 

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ''TGSD'', İŞKUR’dan destek istedi.Eleman krizi yaşayan hazır giyime İŞKUR’dan 300 bin hazır işçi…
 
Kayıtdışı istihdam ile birlikte 1,5 milyon kişinin tekstil, giyim, deri ile ilgili  ürünlerin imalatında çalıştığını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun hazır giyim sektörünün aslında bir çok iş arayan için umut kapısı olduğuna dikkat çekti.
 
Türkiye Giyim Sanayiciler Derneği (TGSD) ile İŞKUR  sektörün işçi bulma sorunu ve çözüm yollarını masaya yatırdı.
TGSD Başkanı Cem Negrin toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin istihdama en fazla katkısı olan hazır giyimin şu an eleman bulmakta zorluk çektiğini ifade etti. Her alanda eleman sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden Negrin yetiştirdikleri elemanların hizmet sektörüne geçtiğini belirtti. Negrin sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim sektörümüzün  ülkemiz istihdamına yaptığı katkının büyüklüğü zaten ortada. Hazır giyimciler olarak satışlarda kırdığımız rekorları, istihdama da yansıtmak istiyoruz. Fakat bununla birlikte eleman bulmakta zorlanıyoruz. Uzakdoğu’nun yüksek fiyat politikası nedeniyle Avrupalı markalar artık bize yöneliyor. Türkiye’ye verilen  siparişler hızla artıyor. Dolayısıyla bizim eleman arayışlarımız çok yoğun boyutta. Bu noktada İŞKUR ile birlikte hareket etmeye hazırız.”
İSTİHDAMIN YÜZDE 7,4’ÜNÜ HAZIRGİYİM VE TEKSTİL SEKTÖRÜ KARŞILIYOR
İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise gerçekleştirdiği sunumda sanayideki iş gücünün yüzde 18.6 olduğunu belirterek tekstil sektöründe çalışanların bu rakamın yüzde 30’una denk geldiğini söyledi.  Coşkun, TÜİK verilerine göre tekstil hazır giyim sektörünün toplam istihdamın yüzde 7,4’üne karşılık geldiğini anlattı ve sözlerine şöyle devam etti:  “Kayıtdışı istihdam ile birlikte 1,5 milyon kişi  tekstil, giyim, deri ile ilgili  ürünlerin imalatında çalışıyor. Sektörünüz aslında iş arayanlar için umut kapısı. Bizim kayıtlarımıza göre iş arayan 300 bin kişi bulunuyor. Hazır giyim sektörüne iş arayan 300 bin işçiyi, İŞKUR olarak biz sağlarız.”
“HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İÇİN 60 ALANDA KURSUMUZ VAR”
İŞKUR’un sektöre sadece işçi bulmadığına dikkat çeken İl Müdürü Muammer Coşkun, ayrıca “İş gücü Yetiştirme Kursları” adı altında eğitim faaliyetleri de düzenlediklerini kaydetti. Modelistlik, stilistlik, perakendecilik gibi hazır giyim sektörü için 60 alanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs düzenlediklerini ifade eden Coşkun, ayrıca kurslara katılanlara cep harçlığı da verdiklerini sözlerine ekledi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR