Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İTALYAN DİPLOMATA YUNANLI SALDIRMIŞ
İTALYAN DİPLOMATA YUNANLI SALDIRMIŞ
Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçtiğimiz günlerde İtalyan Diplomat Susanna Schlein'in evine ve otomobiline gerçekleştirilen kundaklamayı "Carlo Giuliani İntikam Tohumları" adlı anarşist grup üstlendi.
8 Aralık 2022, 17:43
 
Yunanistan'ın başkenti Atina'da 2 Aralık’ta İtalyan Diplomat Susanna Schlein'in evine ve otomobiline yönelik kundaklamayı anarşist grup üstlendi.
"Carlo Giuliani İntikam Tohumları" adlı anarşist grup, söz konusu saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiklerini belirterek, İtalya’da ekim ayından bu yana açlık grevinde olan İtalyan Anarşist Alfredo Cospito’nun sesini duyurmak için yaptıklarını belirtti. Anarşist grup yayınladıkları bildiride, "Yoldaş, seni ne kadar toprağa gömmeye çalışırlarsa çalışsınlar, senin yaptıklarını asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı. Cospito’nun 2014’ten bu yana insanlık dışı şekilde dünyadan tamamen koparılmış halde hücrede tutulduğunu savunan grup, eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.
 
İtalya’da Temmuz 2001 yılında polis kurşunu ile öldürülen militan Carlo Giuliani’nin ismini taşıyan grup, Yunanistan polisini de alarm durumuna geçirdi. Atina ve Selanik’te kentin birçok önemli noktasında düzenli aralıklarla kimlik kontrolleri yapıldı.
 
İTALYA BAŞBAKANI TAJANİ, SALDIRI SONRASI ATİNA’YA GELMİŞTİ
Atina’da İtalyan Büyükelçiliğinde diplomat olan Susanna Schlein’in evi 2 Aralık Cuma günü kundaklanmak istenmiş, evin önünde bulunan bir otomobil yakılmış ve 2 otomobil de zarar görmüştü. İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, konuyu bizzat Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmek için Atina’ya gelmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR