Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB HIRVATİSTAN'A ONAY VERDİ
AB HIRVATİSTAN'A ONAY VERDİ
Avrupa Birliği, Hırvatistan’ın Schengen bölgesine katılımını onayladı. Çek Cumhuriyeti'nin açıklamasında, kararın 1 Ocak 2023'den itibaren yürürlükte olacağı belirtildi.
8 Aralık 2022, 17:36
 
AB içişleri bakanları, Hırvatistan’ın gerekli kriterleri karşıladığına kanaat getirdi
Hırvatistan'ın, 22'si Avrupa Birliği (AB) üyesi 26 ülkeden oluşan Schengen bölgesine katılması kabul gördü. AB Dönem Başkanı olan Çek Cumhuriyeti'nin açıklamasında, "Schengen Bölgesi 10 yıldan uzun süredir ilk kez büyüyor. Bakanlar, Hırvatistan'ın üyeliğini 1 Ocak 2023 itibarıyla onayladı!" ifadelerine yer verildi. 
 
AB ülkelerinin içişleri bakanları, 2022'nin ve Çek Cumhuriyeti'nin dönem başkanlığı altındaki son Adalet ve İçişleri Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'de bir araya geldi. AB yetkilileri Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan'ın Schengen'e katılımını görüştü.
 
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, içişleri bakanlarının oy birliğiyle alacağı kararda Hırvatistan'a yeşil ışık yakacağını, Bulgaristan ve Romanya'nın ise 'siyasi nedenlerle' reddedilebileceğini söylemişti. image
 
AVUSTURYALI BAKAN, 'VETO EDECEĞİM' DEMİŞTİ
Avusturya, Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen'e dahil edilmesine karşı çıkıyor. Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada "Romanya ve Bulgaristan'ın Schengen Bölgesi'ne katılmasını bugün veto edeceğim. Pek çok yerde çalışmayan bir sistemin genişlemesini yanlış buluyorum" demişti. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR