Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PUTİN'İN GİZLİ HAPİSHANESİ
PUTİN'İN  GİZLİ HAPİSHANESİ
Rus ordusu içinde savaş karşıtı seslerin hızla yükseldiği haberleri giderek artıyor. Rus basınına göre, seferberlik kapsamında zorla savaşa alınan ama Ukraynalılara karşı savaşmak istemeyen çok sayıda asker, “Putin’in gözaltı kampları” olarak nitelenen mağaraya benzer hapishanelere kapatılarak kurşuna dizilmekle tehdit ediliyor.
8 Kasım 2022, 17:21
 
Ukrayna'nın taarruzu karşısında Rus ordusu son dönemde birçok yeri kaybetmiş ve ağır kayıplar vermişti. Ordu içinde büyük karmaşa yaşandığı haberleri gündemdeki yerini korurken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eylülde ilan ettiği kısmi seferberlik Rusya içinde tartışma yaratmış, birçok kişi savaşa katılmamak için Rusya'dan kaçmayı seçmişti.
 
Rus haber sitesi The Insider, Ukrayna'da savaşmak istemeyen Rus askerlerinin gözaltı kamplarına gönderildiğini gösteren yeni görüntüler paylaştı. Haberde, “Putin'in gözaltı kampları” olarak nitelenen mağaraya benzer hapishanelere kapatılan askerlerin savaşa gitmemeleri halinde ölümle tehdit edildiği öne sürüldü.
 
KURŞUNA DİZME TEHDİDİ
Akrabalarının verdiği bilgiye göre, şiddetli çatışmaların sürdüğü Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te Ukraynalılara karşı eline silah almak istemedikleri için hapse atılan 21 Rus askeri, savaşmaktansa bu koşullarda hapiste kalmayı tercih ettiklerini söyledi. Rus komutanların da, barış yanlısı askerleri kurşuna dizerek öldürmekle tehdit ettiği öne sürüldü.
 
Rus sitesine konuşan akrabaları, Rus askerlere savaşmaları için büyük baskı yapıldığını ve Ukrayna'daki saldırılara katılmak istemedikleri için “vatan hainliğiyle” suçlandıklarını bildirdi. Sürekli olarak çukur kazmaya zorlanan ve ön cepheye gönderilmekle tehdit edilen askerlerden birinin eşi, 32 yaşındaki kocasının hiçbir askerlik tecrübesi olmadığını anlattı. Eşinin seferberlik kapsamında zorla Ukrayna'ya götürüldüğünü söyleyen Elena Kashina, eşinin gönderdiği mektupta “Bugün beni vurabilirler” dediğini aktardı.
Habere göre Rusya'nın savaşa katılmayan kaç askeri benzer kamplarda hapsettiği bilinmiyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR