Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BREZİLYA'DA SEÇİM SONRASI KAOS
BREZİLYA'DA SEÇİM SONRASI KAOS
Brezilya'da solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva'nın (Lula) zaferiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri kamyonlarıyla otoyolları kapadı.
1 Kasım 2022, 12:33
 
 
Polis ülke genelinde 342 noktada yolların trafiğe kapandığını açıkladı.
Bolsonaro taraftarları'nın ikisi dışındaki tüm eyalette eylemler yaptıkları bildiriliyor.
 
11 yıl sonra yeniden cumhurbaşkanı seçilen Lula, Pazar günü yapılan ikinci turda oyların yüzde 50,9'unu, ülke tarihinde ikinci dönem seçilemeyen tek başkan olan Bolsonaro ise yüzde 49,1'ini almıştı.image
 
Lula, görevi 1 Ocak'ta devralacak. Bu iki aylık geçiş sürecinde Bolsonaro'unun karışıklık çıkarabileceği endişesi var.Gözlemciler ülkede şimdiye dek hiç bu denli bir kutuplaşma yaşanmadığını söylüyor.
 
Bolsonaro taraftarı kamyoncular seçim sonuçlarından sonra yollara barikat kurmaya başladı. Pazartesi gecesine kadar eylemler tüm ülkeye yayıldı.
Jair Bolsonaro döneminde dizel yakıt ucuzlatılmıştı.Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, polisten otoyollardaki tüm barikatları derhal kaldırmasını istedi.Moraes, eylem yapmaya devam eden kamyonculara yolları kapadıkları her saat için 100 bin Brezilya reali (19 bin 00 dolar) ceza kesileceği uyarısında bulundu.image
 
67 yaşındaki Bolsonaro'nun, sonuçların belli olmasından sonra gece başkanlık sarayındaki odasında uyumaya çekildiği açıklanmıştı. Sabah saatlerinde ise Bolsonaro'nun saraydan ayrılarak ofisinin bulunduğu binaya geçtiği görüldü.
 
Bolsonaro, daha önce kendisini "sadece Tanrı'nın görevden alabileceğini" söylemişti.
Henüz seçim yenilgisini kabul etmeyen Bolsonaro'nun kamuoyu önüne çıkması öncesinde gergin bir bekleyiş hakim.image
 
77 yaşındaki Lula ise zafer konuşmasında birlik mesajları vermiş ve "Bu ülkenin barış ve birliğe ihtiyacı var. Bu halk daha fazla kavga etmek istemiyor" demişti.Lula sadece kendisine oy verenlerin değil tüm Brezilyalıların başkanı olacağını söylemişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR