Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NORVEÇ VE RUSYA ARASINDA RUS CASUS KRİZİ
NORVEÇ VE RUSYA ARASINDA RUS CASUS KRİZİ
Norveç Polis Teşkilatı (PST), ülkeye Brezilya vatandaşı olarak giriş yapan ancak casus olduğundan şüphelenilen akademisyenin doğum yerinin Rusya olduğunu bildirdi.
28 Ekim 2022, 19:38
PST’den Thomas Blom basın toplantısında, 25 Ekim’de gözaltına alınan şüpheliye “Mikhail Mikushin” ismi verildiğini belirterek “Kimliğinden tam olarak emin değiliz ancak Brezilyalı olmadığını kesinlikle biliyoruz.” dedi.
Blom, zanlının bu aşamada casusluk suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu ve olayla ilgili soruşturma henüz yeni başladığı için ilk suçlamaların değişebileceğini aktardı.
 
Norveçli yetkililer, “casus” olduğundan şüphelenilen kişinin, 44 yaşında olduğunu ve Rusya’da doğduğunu ifade etti.
Yerel basında da yer alan haberde, şüphelinin kendisine “Jose Assis Giammaria” adını verdiği kaydedildi.Söz konusu şüpheli, Norveç’in casusluk yasasını ihlal ettiği takdirde 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
Rusya’nın Oslo Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, casuslukla suçlanan Brezilya asıllı akademisyene dair bilgilerinin bulunmadığı, iddiaların “siyasi amaçlı” olduğunu ifade edilmişti.
 
Norveç İstihbaratı, Arktik Üniversitesinde görevli, sahte isim ve kimlik kullanan kişinin Rusya adına casusluk faaliyeti yürüttüğünü iddia etmişti.
 
Arktik Üniversitesi ise söz konusu kişinin misafir öğretim görevlisi olarak görev yaptığını açıklamıştı. Son haftalarda Norveç’te çok sayıda Rus vatandaşı gözaltına alınmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR