Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA UKRAYNA'YA BOMBA YAĞDIRIYOR
RUSYA UKRAYNA'YA BOMBA YAĞDIRIYOR
Bu sabah Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda şiddetli patlamalar yaşandı. Füzeler şehir merkezine düşerken Ukrayna lideri Zelenskiy ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu. Vatandaşlara, "sığınaklara gidin" çağrısı yapıldı.
10 Ekim 2022, 17:02
 
Rusya bu sabah Kiev merkezine, Dnipro, Zaporijya, Kremençug ve diğer şehirlere füzelerle saldırdı onlarca kişi işe giderken bombardımanda öldü
 
Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerc köprüsünün bombalamasından sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev haftaya kabusla başladı…
 
Sabah saatlerinde Kiev’in hareketli olduğu ve yoğun yerleşim bulunan bölgelerinde patlamalar meydana geldi. Yapılan açıklamada bölgeye çok sayıda füze fırlatıldığı ve ölü ile yaralıların bulunduğu duyuruldu. 
    image  Ukrayna basınında yer alan haberlerde, patlamaların Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’ne 1-2 kilometrelik mesafede olduğu belirtiliyor.
Ukrayna polisi, saldırılarda en az 10 kişinin öldüğünü, 60 kişinin yaralandığını bildirdi. Kiev’deki Shevchenkivskyi caddesine düzenlenen saldırıda en az 24 kişinin yaralandığı duyuruldu.image
 
“İŞE GİDENLER ÖLDÜ”
Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da patlamaları doğrularken Acil Durum Hizmetleri sözcüsü ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de ölü ve yaralılar olduğunu bizzat açıkladı.
 
Zelenskiy, ” Maalesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın. Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya’da evlerinde uyuyanları, Kiev’de işe gidenleri öldürdüler” dedi.
image
 
ABD'nin Kiev Büyükelçiliği, vatandaşlarına Ukrayna'yı derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.
Rusya'nın, Kiev başta olmak üzere şehirdeki çok sayıda altyapı ve kamu binasına saldırdığı bilgisine yer verilen açıklamada, saldırıların sivillerin hayatına yönelik de tehdit oluşturduğuna işaret edildi.
 
UKRAYNA: PUTİN BİR TERÖRİST
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da saldırı sonrasında çok sert açıklamalarda bulundu. Kuleba, “Putin füzelerle konuşan bir terörist” ifadesini kullandı. Kuleba, “Çok sayıda Rus füzesi Ukrayna’yı vurdu. Putin’in tek taktiği barışçıl Ukrayna şehirlerine terör salmaktır fakat Ukrayna’yı deviremeyecek” dedi.
 
Twitter üzerinden mesajlarını paylaşan Kuleba, “Bugünkü olaylar, Putin’le barışçıl yollarla konuşmak isteyenlere bir yanıt  oldu. Putin, füzelerle konuşan bir terörist” dedi.
 
Ukrayna Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili bir açıklama yaparken, Rusya’ya misliyle karşılık verileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Düşman acı ve ölümle cezalandırılacak. İntikamımızı alacağız” denildi.
 
Patlamaların Rusya'da “Ukrayna'dan intikam” çağrılarının yükseldiği bir dönemde gelmesi dikkat çekti.
Rusya ile 2014'te ilhak ettiği Ukrayna'nın Kırım bölgesini birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'ne (Kerç Köprüsü) geçen hafta düzenlenen saldırı, 8. aya yaklaşan Ukrayna işgalinde dönüm noktası olmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün saldırıdan Ukrayna istihbaratını sorumlu tutmuştu.
 
Putin, bugün yaptığı açıklamada Ukrayna’nın saldırılarına misilleme olarak bu sabah Ukrayna’nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini söylerken Rusya Savunma Bakanlığı da belirlenen hedeflerin tamamının vurulduğunu belirtti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR