Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR
KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın saldırısına ilişkin "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor'' dedi. Aliyev açıklamasında, "Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz, Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’ındır"
27 Eylül 2020, 20:42
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ile başlayan çatışmaların ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı.
 
Çatışmaların Ermenistan tarafından başlatıldığını belirten Aliyev "Azerbaycan sadece öz topraklarını savunmaktadır. Dağlık Karabağ, tarihi olarak Azerbaycan toprağıdır ve bu hakikattir. Bu konuda uluslararası hukuk da bizim yanımızdadır. Bütün ülkeler Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanımaktadır." açıklamasında bulundu.
 
Ermeni yetkililerin, 'Karabağ Ermenistan’ındır' şeklinde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Aliyev, "Bu yalandır. Karabağ Azerbaycan’ındır. Bu tür zararlı açıklamalar, müzakere süreçlerine de darbe vurmaktadır. Ermenistan’ın amacı müzakere sürecini bozmak ve mevcut statükoyu korumaktır. Halbuki Minsk grubunda yer alan ülkelerin liderleri defalarca statükonun korunmayacağını ifade etmişlerdir. Bu da işgalin son bulması gerektiği anlamına gelir." ifadelerini kullandı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR