Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AZERBAYCAN ERMENİSTAN ÇATIŞMASINDA ACI HABER
AZERBAYCAN ERMENİSTAN ÇATIŞMASINDA ACI HABER
Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev, sınırdaki Tovuz bölgesinde Ermenistan ordusu ile yaşanan çatışma sırasında 11 Azerbaycan askerinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Savunma Bakanlığı'ından yapılan açıklamaya göre, 'Tümgeneral Haşimov Polad ve Albay Ilgar Mirzayev' çıkan çatışmada şehit oldu.
14 Temmuz 2020, 12:01
 
Azerbaycan ile Dağlık Karabağ’ı işgal eden Ermenistan arasındaki çatışma ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı.
 
Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev, Ermenistan sınırında pazar günü yeniden başlayan çatışmalar sonucunda Azerbaycan ordusunun verdiği kayıpların biri general olmak üzere 11'e yükseldiğini belirtti.
 
Basın toplantısı düzenleyen Kerim Veliyev, sınırdaki Tovuz bölgesinde Ermenistan ordusu tarafından düzenlenen saldırının püskürtülmesi sırasında Azerbaycan ordusunun 11 askerini kaybettiğini söyledi.
 
image
 
Veliyev, hayatını kaybedenler arasında Tümgeneral Polat Haşimov ve Albay Ilgar Mirzayev'in yanı sıra iki binbaşının bulunduğu bilgisini paylaştı.
 
Pazar günü Azerbaycan-Ermenistan sınırında meydana gelen silahlı çatışma sonucunda iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu aktarılmıştı.
 
Azerbaycan ordusu, “Ermenistan, Tovuz bölgesinde ateşkes rejimini kabaca ihlal ederek, topçu birliklerinden mevzilerimizi ateş altına aldı. Her iki taraftan da kayıplar var” açıklaması yapmıştı.
 
Ermenistan ise, Azerbaycan tarafını sınırı ihlal etmekle suçlayarak, “Askerler destek noktasını ele geçirmeye çalıştı, ancak ateşle karşılık verilmesi üzerine geri çekildi” ifadelerine yer vermişti.
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Azeri askerlerin sayısının arttığını duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önce 5 insanın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.
 
Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamında:''Azerbaycan-Ermeni sınırınınTovuzbölgesinde 13-14 Temmuz gecesi ve sabahı şiddetli çatışmalar devam etti. Düşmanın aktif faaliyetini önlemek için alınan cezai önlemler sonucunda çeşitli askeri teçhizat, mühimmat, komuta karakolları, savunma derinlikleri ve ona ait insan gücü yok edildi.'' denildi.
 
image
 
MERAL AKŞENER'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,Ermenistanile girdikleri çatışmada şehit düşen iki Azerbaycan askeri için başsağlığı mesajı yayınladı.
 
Meral Akşener'in mesajında şu ifadeler yer aldı: Ermenistanın can Azerbaycanımıza karşı saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sadece kardeşlerimiz oldukları için değil, işgalciye karşı topraklarını savundukları için de yanlarındayız, her zaman da yanlarında olacağız."
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR