Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
G7 YOKSULLARIN BORCUNU ÖTELEYECEK
G7 YOKSULLARIN BORCUNU ÖTELEYECEK
G7 maliye bakanları, COVID-19 pandemisinden etkilenen yoksul ülkelerin borçlarının ertelenmesi için başlatılan girişimin 2020 sonrasına da uzatılabileceğini açıkladı.
9 Haziran 2020, 11:40

 

G7 maliye bakanları, COVID-19 pandemisinden etkilenen yoksul ülkelerin borçlarının ertelenmesi için başlatılan girişimin 2020 sonrasına da uzatılabilecek.

Dünyanın ekonomisi en büyük yedi ülkenin oluşturduğu G7 maliye bakanları, COVID-19 pandemisinden etkilenen yoksul ülkelerin borçlarının ertelenmesi için başlatılan girişimin 2020 sonrasına da uzatılabileceğini açıkladı. 
 
G7, Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşuyor ve Avrupa Birliği de G7 içinde temsil ediliyor.
 
G7 maliye bakanları, yaptıkları ortak açıklamada, özel sektör dahil tüm alacaklıların borç erteleme girişimine katılmasını istedi. Açıklamada borçlu ülkelerin kamu borcu verilerini daha disiplinli olarak açıklamaları da istendi. 
 
Bakanlar ayrıca, bu çalışmalara özel sektörün katılımını koordine eden Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (Institute of International Finance - IIF) çabalarına da işaret ettiler ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası'nın katılımının da olumlu katkılar yapacağının altını çizdiler.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR