Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TALİBAN KAN DÖKMEYE DOYMUYOR
TALİBAN KAN DÖKMEYE DOYMUYOR
ABD ile Taliban arasında süren barış anlaşmasına rağmen Afganistan’da şiddet durmuyor. Ülkenin değişik kentlerinde düzenlenen saldırılar sonucu onlarca sivil ve güvenlik görevlisi yaşamını kaybetti
3 Haziran 2020, 14:43
 
 
Afganistan'ın Paktiya vilayetinin Sayed Kerem ilçesi Emniyet Müdürü Humayun Himmet, göreve başlamasından 5 saat sonra uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybetti.
 
Sayed Kerem Kaymakamı Şerif Kilival, basına yaptığı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürü Himmet'in, göreve başlamasının hemen ardından Taliban saldırısına uğrayan polis karakoluna desteğe giderken Çinui bölgesinde bombalı saldırıya uğradığını belirtti.
 
Kilival, Taliban militanlarınca düzenlenen saldırıda ilçe Emniyet Müdürü Himmet ile 3 polisin yaşamını yitirdiğini, 4 polisin de yaralandığını söyledi.
 
Bir diğer saldırı haberi ise başken Kabil’den geldi. Kabil'de Vezir Ekber Han Camisi'ne düzenlenen bombalı saldırıda ülkenin önemli din alimlerinden imam Muhammed Ayaz Niyazi ile bir kişi hayatını kaybetti.
 
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, yaptığı açıklamada, Vezir Ekber Han Camisi'ne yerleştirilen bombanın, akşam namazı sırasında patlatıldığını söyledi.
 
Aryen, saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Niyazi ile bir sivilin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin yaralandığını ve cami avlusunda patlamaya hazır başka bir bombanın etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
 
Kandahar Valiliği Sözcüsü Ahmad Bahir Ahmadi de Kandahar'ın Şahveli Kot ilçesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 sivilin yaralandığını bildirdi.
 
Polis memur meslektaşlarını öldürdü Taliban saflarına katıldı
 
Ülkenin Uruzgan vilayetinde bir polis memurunun iki meslektaşını silahla vurarak öldürdüğü belirtildi.
 
Uruzgan Valiliği Sözcüsü Zilgey İbadi, basına yaptığı açıklamada, Uruzgan'ın Sufiyan bölgesinde bir polis memurunun, aynı karakolda görev yaptığı polislerin üzerine ateş açtığını söyledi.
 
İbadi, saldırıda iki polis memurunun yaşamını yitirdiğini, iki polis memurunun yaralandığını belirtti.
 
Sözcü İbadi, saldırganın daha sonra öldürdüğü meslektaşlarının silahlarını da alarak Taliban safına katıldığını ifade etti.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR