Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÜZLERCE KİŞİ ÇIRILÇIPLAK DENİZE KOŞTU
YÜZLERCE KİŞİ ÇIRILÇIPLAK DENİZE KOŞTU
İngiltere’de yüzlerce kişi gece ile gündüzün eşitlendiği Sonbahar Ekinoksu’nu Kuzey Denizi’nin soğuk sularına girerek karşıladı.Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Skinny Dip festivali için yine yüzlerce kişi İngiltere’nin Kuzey Denizi kıyılarında buluştu.
25 Eylül 2019, 22:21

 

İngiltere'de yüzlerce çılgın vatandaş gece ile gündüzün eşitlendiği Sonbahar Ekinoksu'nu, Kuzey Denizi'nin soğuk sularına çırılçıplak girerek karşıladı.Yüzlerce kişi sonbahar ekinoksu için çırılçıplak denize girdi!

image

Skinny Dip (Çıplak yüzme) festivali için bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İngiltere’nin Kuzey Denizi kıyılarında buluştu.Her yıl Northumberland’daki Druridge Körfezi’nde gerçekleşen etkinlikte, çılgın İngilizler Sonbahar Ekinoksu için çırılçıplak yüzdü.

 

İngiltere’de yüzlerce kişi gece ile gündüzün eşitlendiği Sonbahar Ekinoksu’nu Kuzey Denizi’nin soğuk sularına girerek karşıladı.
 
Şafağın sökmeye başlamasıyla birlikte Druridge Bay kıyılarında toplanan çıplak yüzücüler hep birlikte suya koştu.Bu yılki etkinliklere yaklaşık 800 kişi katıldı.
 
Google, 2019 yılında sonbaharın gelişini özel olarak hazırladığı doodle ile kullanıcılarına duyurdu. Bu gelişmenin ardından, ekinoks hakkında bilgi sahibi olmayan yurttaşlar, konuya dair ilgi almak adına sorgulama yapıyor. Ekinokslar yılda iki kere meydana gelir ve kendilerine has özellikleri vardır.Bunların en belirgini kalabalık halde çırılçıplak denize girmektir.
 
image 
23 EYLÜL EKİNOKSU'NDA NELER OLUR?
 
Kuzey ve Güney Yarım Küre , güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar.
 
Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Güney Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar, Güney Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır.
 
image
 
Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.
 
Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda altı aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.
 
image
 
21 MART EKİNOKSU HAKKINDA BİLGİ
 
Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°'lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar.
 
Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre’de Sonbahar, Kuzey Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır.
 
image
 
Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur.
 
Bu tarih Güney Kutup Noktası’nda altı aylık gecenin, Kuzey Kutup Noktası’nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.
 
image
 
EKİNOKSUN GENEL ÖZELLİKLERİ
 
(Ekinoks = Gece, gündüz eşitliği) Bu tarihlerden güneş ışınları. Ekvator'a dik gelir ve Aydınlanma Çemberi kutup noktalarından geçer.
 
Kuzey Yarımkürede 21 Mart ilkbahar, 23 Eylül sonbaharın başlangıcıdır. Güney Yarımkürede ise, 21 Martta sonbahar 23 Eylülde ilkbahar başlar ve şu olaylar yaşanır.
 
1. Güneş tam doğudan doğup tam batıdan batar.
2. Aynı boylam üzerindeki noktalarda güneş sadece ekinoks günlerinde aynı anda doğar ve batar (12 saat ara ile)
3. Her iki kutup noktasında da Güneş görülür.
4. Gel-git genliği en fazladır.
5. Ekvator'da cisimlerin gölge boyu sıfır olur.
6. Türkiye'de saat 12.00 'de oluşan gölge boyu cismin boyuna en yakındır.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR