Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRAN O GEMİDEN BİR KARA YAYINLADI
İRAN O GEMİDEN BİR KARA YAYINLADI
İran'ın 'denizcilik kurallarına uymadığı' gerekçesiyle el koyduğu İngiltere bandralı geminin içinden ilk fotoğraf yayınlandı.
22 Temmuz 2019, 14:12
 
İran'ın el koyduğu İngiliz tanker gemisi 'Stena Impero'nun bir İran balıkçı teknesi ile kazaya karıştığı belirtildi. Ayrıca yetkililerin yaptığı açıklamada, geminin Hürmüzgan eyaletinde bulunan Bender Abbas limanına olduğu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve geminin 23 mürettebatının da soruşturma bitene kadar gemide kalacağına yer verildi.
 
İran'ın 'denizcilik kurallarına uymadığı' gerekçesiyle ek koyduğu İngiltere bandralı Steno Impero isimli geminin içinden ilk fotoğraf yayınlandı.
 
image
 
Fotoğrafta, İranlı bir yetkilinin gemi mürettebatıyla konuştuğu görülüyor. 
 
Öte yandan, geminin 23 kişilik personeliyle birlikte Bandar Abbas limanında tutulduğu ve personelin yürütülen soruşturma tamamlanana kadar gemide tutulacağı öğrenildi.
 
Aynı saatlerde, İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, tankere Cebelitarık Boğazı’nda el konulan İran tankerine karşı misilleme olarak el konduğunu açıkladı. 
 
İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda seyreden İngiliz tanker gemisine el koyduğunu duyurmuş, etkilerin yaptığı açıklamada; tanker gemisinin takip sistemini kapattığı, dolayısıyla İran tarafından yollanan sinyalleri alamadığı ve yanlış rotaya girdiği bildirilmişti. Bunun ardından İngiliz Savunma Bakanı Jeremy Hunt açıklama yaparak durumun 'kabul edilemez olduğunu' belirtmiş ve durumun çözülmesi için İran Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını açıklamıştı. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'da basın mensuplarına İngiltere ile konuşacaklarını duyurmuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR