Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNGİLTERE'DE 12.500 TÜRK MADUR DURUMDA
İNGİLTERE'DE 12.500 TÜRK MADUR DURUMDA
İngiltere'de halihazırda bulunan yaklaşık 12 bin 500 Ankara Anlaşması'ndan faydalanan Türk vatandaşının haklarının ihlal edildiği ,Çok bariz bir adaletsizlik ve haksızlığın oluştuğu bu durumun giderilmesi bekleniyor
9 Mart 2019, 12:34
 
İngiltere, Türkiye ile yapılan ve ülkedeki oturma iznini kapsayan Ankara Anlaşması’nda değişikliğe gitti. Değişiklik nedeniyle 12 bin 500 Türk mağdur oldu. 
 
İngiltere, Türkiye ile imzalanan Ankara Anlaşması’nda değişikliğe gitti. İngiltere’de iş kuran Türk vatandaşları mağdur oldu. Ankara Anlaşması çerçevesinde İngiltere’ye yerleşip burada iş kuran Türk vatandaşları, 16 Mart 2018’e kadar dört yılı tamamladıktan sonra ücretsiz olarak süresiz oturum başvurusu yapabiliyordu.
 
Ancak İngiltere’de bir gecede değiştirilen yeni kurallarla süresiz oturum için beş yıl ikamet, kişi başı £2.389 yani 17.000 TL başvuru ücreti ile dil ile kültür sınavı şartları getirildi. Kuralların değişmesiyle mağdur olan 12 bin 500 Türk var.
 
Türk girişimciler haklarını aramak için İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne başvurmuştu. Yüksek Mahkeme, hali hazırda Ankara Anlaşması’yla vizesini almış olan Türk girişimcilerin, kuralların değişmeyeceğine dair meşru bir beklentisi olduğunun mahkemede savunula bileceğine hükmetti ve davaya izin verdi.
 
Yasal mücadele kapsamında Türk girişimcilerin İngiltere İçişleri Bakanlığı’na açılan dava ile mahkemenin kazanılmış olan haklarını geri vermesini ve yeni kuralların kendilerine yönelik işletilmemesine yönelik bir karar bekleniyor.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR