Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ENDONEZYA'DA YENİ TSUNAMİ UYARISI Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/dunya/33139/endonezyada-yeni-tsunami-uyarisi

 

ENDONEZYA'DA YENİ TSUNAMİ UYARISI
ENDONEZYA'DA YENİ TSUNAMİ UYARISI
Endonezya'da Yeni Bir Tsunami Uyarısı Verilerek Bölge Boşaltılmaya Başlandı Endonezya'da geçtiğimiz cumartesi gününde yaşanan ve şu ana kadar 373 kişinin hayatını kaybettiği tsunami felaketinin ardından yanardağdaki patlamalar sebebi ile yeni bir tsunami uyarısı yapıldı.
25 Aralık 2018, 22:20

 

Endonezya'da Sumatra ve Cava adaları arasında yer alan Sunda Boğazı'nda Anak Krakatau Yanardağı'nda yaşanan patlamalar ve dalgaların yükseldiğinin görülmesi sebebiyle konu ile ilgili bölge yetkilileri yeni bir tsunami ihtimaline karşı halka uyarıda bulundu.

Yanardağ’da meydana gelen patlama seslerinin kıyı bölgesinden duyulduğu tespit edilirken, Tanjung Lesung bölgesinde görev alan yetkililer, halkın sahil şeridinden uzak durmasını ve arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekiplerin bölgeden ayrılmasını talep etti. 

image

Tanjung Lesung'da can kayıplarının yaşanmış olduğu bölgede bulunan bir tatil köyünde gazetecilerin giriş yapmasına izin verilmezken, aynı bölgede devam eden arama kurtarma çalışması sebebiyle orada bulunan askeri birlik ve arama kurtarma ekipleri bölgeden ayrılmaya başladı. Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) tarafından geçtiğimiz gün yapılmış olan açıklamada, cumartesi günü yaşanan tsunami felaketinin ardından şu ana kadar 373 kişinin öldüğü, 1459 kişinin yaralandığı ve 128 kişinin de kayıp olduğu bilgisi aktarılmıştı.

Yetkililer, bölgedeki aktif faaliyette olan Anak Krakatau (Krakatau'nun Çocuğu) Yanardağı'nda yapmış oldukları incelemeler sonucunda, yanardağda meydana gelen patlamada kopan büyük kütlenin tsunamiye sebep olduğunu ifade ettiler.image

"Pasifik Ateş Çemberi" adı ile bahsedilen, deprem ve volkan kuşağında yer alan ülke olan Endonezya’da, 26 Aralık 2004 tarihinde yaşanan 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunami felaketi sebebiyle bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda yaklaşık 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.