Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DENİZ YÜCEL İÇİN DEV KUTLAMA ETKİNLİĞİ
DENİZ YÜCEL İÇİN DEV KUTLAMA ETKİNLİĞİ
368 gün tutuklu kalan Deniz Yücel, "Ben ve tutuklanan diğer meslektaşlarım şanssız olduğumuz için tutuklanmadık. Tam tersine, doğru zamanda doğru yerde olduğumuz için ve işimizi yaptığımız için tutuklandık, diye konuştu.
25 Mart 2018, 22:59
 
Şubat 2017'den Şubat 2018’e kadar Silivri Cezaevi’nde tutuklu kalan Die Welt muhabiri Deniz Yücel, tutukluluğu sırasında kendisine destek verenlerle Berlin'de biraraya geldi.
 
Yücel’in tutuklu kaldığı süre boyunca Berlin’de dayanışma etkinlikleri düzenleyen "FreeDeniz" inisiyatifi tarafından Kreuzberg semtinde düzenlenen, "Özgürlüğe!" adlı etkinliğe 800’e yakın kişi katıldı.
 
Die Tageszeitung gazetesi yazarı ve yakın arkadaşı Doris Akrap’ın yanında sahneye çıkan Yücel, "Nasılsın" sorusuna “Bu akşam heyecanlıyım. Fakat iyiyim. Bunu birçok insanın beni mektuplarıyla, Twitter kampanyalarıyla ve araba konvoylarıyla desteklemesine borçluyum” yanıtını verdi. Yücel, cezaevinde en çok zorluk çektiği konunun, sigara içme yasağı ve yemeklerin kötü olmasının yanı sıra ilk başlarda kağıt kalemin olmaması olduğunu söyledi. Gazeteci, seyircilere, sayfalarında birçok boş yer olduğu için cezaevinde bloknot olarak kullandığı "Küçük Prens" kitabını gösterdi.
 
Yücel ayrıca cezaevinde hazırladığı, yayınlanmış eski yazılarından ve yeni kaleme aldığı yazılarından oluşan "Eğlencesine Burada Değiliz Ki" (Wir sind ja nicht zum Spass hier) adlı kitabını tanıttı ve kitaptan bölümler okudu. Okuduğu otobiyografik yazılarından bir tanesi, solcu bir babanın oğlu olarak Türkçe konuşulan bir ailede büyüyüp Alman ilkokulunda edindiği tecrübelerini anlattığı "Yabancılar İçin Matematik Dersi" hikayesiydi. Yücel, cezaevinde yazıları elle yazdığını ve avukatlar üzerinden kitabı yayınlayan Doris Akrap’a ulaştırdığını anlattı.
 
image
 
Etkinlik esnasında Skype üzerinden Ahmet Şık ve eşi Yonca Verdioğlu ile görüntülü bağlantı kuruldu. Ahmet Şık’ın "Berlin’de, İstanbul’da ve başka yerlerde hepimiz aynı rüyayı görüyoruz" sözleri Berlin'deki seyircileri etkiledi.
 
Deniz Yücel’in eşi, Dilek Mayatürk Yücel ise, çiftin zaman zaman zor bir dönem geçirdiğini anlattı ve "İnsan doğru şeyi yaptığından emin olduğunda daha kolay katlanıyor. Şu an hayatımızı normalleştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yücel ise özellikle avukatı Veysel Ok’a teşekkür ederek, esprili bir şekilde "Veysel sadece benim avukatım değil, aynı zamanda arkadaşımız ve hatta zor anlarımızda aile terapistimiz bile oldu" dedi.
 
Silivri Cezaevi’ni "modern, steril ve Avrupa standartlarına uygun" şeklinde tanımlayan Yücel oranın insanın yaşam sevincini yok etmeye yönelik bir yer olduğunu söyledi. Eşi Dilek’in kendisine gönderdiği renkli mektupları gösteren Yücel, tanımadığı insanların kendisine gönderdiği mektuplardan bölümler okudu ve kendisine hediye olarak gönderilen örülmüş terlikleri gösterdi. Dilek Mayatürk Yücel, eşine yazdığı ve kitapta da yer alan bir mektubu okuduktan sonra, Deniz Yücel’in gözlerinin dolması seyircileri de duygulandırdı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR