Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRUMP'A BAKAN DAYANMIYOR
TRUMP'A BAKAN DAYANMIYOR
ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevine son verilen Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, görev süresinin 31 Mart’ta sona ereceğini söyledi.Tillerson, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, görevine son verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
13 Mart 2018, 21:16
 
Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson’u görevden aldı
 
ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı görevden aldı. Tillerson’ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo’nun geleceği açıklandı.
 
Trump Tillerson’un görevden aldığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu.
 
ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında ABD dış politikasındaki neredeyse her önemli konuda ortaya çıkan fikir ayrılıklarının ‘tamiri zor bir’ hâl almaya başladığı belirtiliyordu.
 
Trump ve Tillerson’un bugüne kadar Kuzey Kore, İran ve Katar krizi konularında kamuoyu önünde sık sık birbirine ters düşen açıklamalar yapmaları ise ikili arasındaki fikir ayrılıklarının basın yoluyla mesajlaşmaya vardığını gösteriyor.
 
image
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Kamu Diplomasisinden Sorumlu ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili olarak atandı.
 
Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın bugün işine son verilen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Steve Goldstein'in yerine sözcü Nauert'i vekil olarak atadığı bildirildi.
 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un görevden alınmasının ardından kendisiyle Afrika seyahatinde olan Müsteşar Goldstein'ın da görevine de son verilmişti.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden alındığını duyurduğu Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, kameraların karşısına geçerek veda konuşması yaptı. Heyecanlı olduğu ve sesinin zaman zaman titrediği gözlenen Tillerson, veda konuşmasında, Başkan Trump'ın adını anmazken, sık sık 'dürüstlük' ve 'saygı' kavramlarına vurgu yaptı. 
 
Goldstein, Tillerson'un görevine son verilmesinin hemen ardından yazılı bir açıklama yaparak "Bakan, Başkan ile bu sabah henüz görüşmedi ve (görevden alınmasının) sebebini bilmiyor." ifadesini kullanmıştı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR