Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FACEBOOK'TA BÜYÜK DÜŞÜŞ
FACEBOOK'TA BÜYÜK DÜŞÜŞ
Mark Zuckerberg, her fırsatta yeni amaçlarının Facebook’un toplum için daha faydalı bir platform olması gerektiğini hatırlatırken Facebook da bu süreçte kan kaybetmeye devam ediyor.
2 Şubat 2018, 14:53
 
Mark Zuckerberg, yaptığı son açıklama ile yaptıkları değişikliklerin Facebook’un site trafiğini günlük 50 milyon saat düşürdüğünü fakat bu değişikliklerin uzun vadede Facebook’u güçlendireceğini söyledi.
 
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağının kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg, her fırsatta yeni amaçlarının Facebook’un toplum için daha faydalı bir platform olması gerektiğini hatırlatırken Facebook da bu süreçte kan kaybetmeye devam ediyor.
 
Aylık 2.13 milyar aktif kullanıcısı bulunan Facebook’un en büyük gelir kaynağı reklamlar. Facebook, kullanıcılara reklam gösteriyor, kullanıcılar bu reklamlara tıklıyor ve Facebook para kazanıyor. Dolayısı ile kullanıcıların Facebook’ta ne kadar zaman harcadığı oldukça önemli.
 
2017’nin son çeyreğinde kullanıcıların daha az viral video görmesini sağlayan bazı güncellemeler gerçekleştiren Facebook, toplum için daha faydalı olmayı amaçlasa da kendisi için işler iyi gitmiyor. Zira Zuckerberg’in açıklamasına göre bu değişiklikler site trafiğinin azalmasına yol açtı.
 
Facebook CEO’sunun son yaptığı açıklamaya göre günlük 1.4 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook’un günlük site trafiği 50 milyon saat azaldı. Kabaca bir hesap yaparsak Facebook’ta daha az viral video gösterilmeye başlamasından bu yana her kullanıcının ortalama günlük Facebook kullanım süresi 2.1 dakika azalmış.
 
Yine de Mark Zuckerberg’e göre tüm bunların bir önemi yok. Yapılan değişiklikler kısa vadede bir düşüş yaşatsa da uzun vadede Facebook’un toplum için daha faydalı ve insanların keyifli vakit geçirmek için ziyaret etmek istediği bir yer haline gelmesini sağlayacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR