Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HARİRİ'Yİ İSTİFAYA KİMLER ZORLADI ?
HARİRİ'Yİ İSTİFAYA KİMLER ZORLADI ?
Lübnan Başbakanı Hariri’nin istifası bölgedeki İran-Suudi Arabistan rekabetini yeniden gündeme getirdi. Hariri İran ve Hizbullah'a suçlamalarda bulunurken, Hizbullah Hariri'yi istifaya Suudilerin zorladığını iddia etti.
6 Kasım 2017, 15:50
 
Yeni kurduğu hükümette görevde bir yılını doldurmadan istifasını açıklayan Lübnan Başbakanı Hariri'yi istifaya götüren nedenlerin başında "Hizbullah ve Cumhurbaşkanı Avn ittifakının etkisini kıramaması" geliyor.
 
Lübnan Başbakanı Saad Hariri, yeni kurduğu hükümette görevde bir yılını doldurmadan istifa ettiğini açıkladı.
 
Hariri'nin istifasıyla ülke yeniden siyasi bir krizin eşiğine gelirken, Başbakan'ın ülkedeki karar ve yönetim mekanizmalarında Hizbullah ve Hristiyan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ittifakının etkisini kıramaması istifanın önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor.
 
Lübnan'da iki buçuk yıl süren krizin ardından Kasım 2016'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında aynı yılın aralık ayında Hariri başkanlığında bir ulusal birlik hükümeti kurulmuştu. Ülkeyi 2018'de yapılması planlanan seçimlere taşıyacak çok parçalı uzlaşı hükümetinin Başbakanı Hariri, cumartesi günü Hizbullah ve İran'ı suçlayarak görevinden istifa etti.
 
LİBERMAN: LÜBNAN 'HİZBULLAH, HİZBULLAH 'İRAN', İRAN İSE 'LÜBNAN'DIR
 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da Lübnan'ın 'Hizbullah', Hizbullah'ın 'İran', İran'ın ise 'Lübnan' demek olduğunu belirtti. Liberman, "İran, dünya için bir tehdit. Hariri bugün istifasıyla bunu ispat etti" açıklamasında bulundu.
 
image

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR