Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUUD KADINI KÖLE OLMAKTAN KURTULACAK MI ?
SUUD KADINI KÖLE OLMAKTAN KURTULACAK MI ?
Suudi Arabistan , önümüzdeki sene itibariyle üç büyük şehirde bulunan üç stadyuma kadınların da girme hakkının tanınacağını açıkladı.Suudi Arabistan'ın spor idaresi yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek değişiklikler ile 2018 yılı itibariyle kadınların stadyumlara giriş yapabileceğini belirtti.Kaynak: Suudi Arabistan'da Bir İlk: Kadınlar Stadyuma Girebilecek
31 Ekim 2017, 23:20
 
82 yaşındaki kralları Selman Bin Abdulaziz tarafından yönetilen ve İslam dininin kanunlarının geçerli olduğu Suudi Arabistan'da, modernleşme çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde kadınların araç kullanılmasına izin verilmişti. Dünyaya ayak uydurmak isteyen ülkede, çıkan yeni yasa ile kadınların stadyumdan maç izlemesinin önü açıldı.
 
Erkeklerin hüküm sürdüğü, kadınların ise çocuk doğurma ve ev işleri yapma görevlerinden başka bir söz hakkı bulunmadığı Suudi Arabistan, Kral Selman'ın oğlu Prens Muhammed bin Salman tarafından yürürlüğe konulan modernleşme projesi doğrultusunda kadınlara bir hak daha tanındı.
 
Suudi yetkililer geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ülkedeki kadınların 2018'den itibaren stadyumlarda maç izlemesine izin verildiği aktarıldı. İlk olarak Başkent Riyad, ve Cidde ile Dammam kentlerinde uygulanacak olan proje sayesinde futbol müsabakalarında kadın erkek ayrımı yapılmayacak.
 
image
 
Yeni yasa çerçevesinde stadyumlarda da köklü değişiklikler yaşanacak. Stad bünyesinde restoran ve kafelerin açılacağını aktaran Suudi yetkililer, bu değişimle stadyumları aileler için cazip hâle getirmeyi hedefledikleri belirtti.
 
32 yaşındaki prens Muhammed bin Salman, bir yıl önce başlattıkları modernleşme projesiyle birlikte ülkeyi yeniden "ılımlı İslam" modeline döndürmeyi amaçladıklarını dile getirmişti. Geçtiğimiz ay çıkarılan yasa ile kadınlara otomobil kullanma izni verilmişti. Ülkede, kadınlara kamusal alanda bir erkeğin izni olmadan dolaşma veya çalışma hakkı daha tanınmadı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR