Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRLANDA FIRTINAYA HAZIRLANIYOR
İRLANDA FIRTINAYA HAZIRLANIYOR
İrlanda hükümetinden bir yetkili yazılı açıklamasında durumun gözlemlendiğini Cumaya kadar bir kasırga görev gücü oluşturulabileceğini ifade etti.Meteoroloji müdürü Gerald Fleming Fırtınanın Ülkeyi hızlı bir şekilde geçeceğini ve bazı bölgelerde şiddetli yağış ve toprak kaymasına neden olmasını beklediklerini ifade etti.
16 Ekim 2017, 20:45

 

İrlanda son 50 yılın en şiddetli fırtınası olan Orphelia’ya hazırlık yapıyor.

İrlanda’yı vurması beklenen son 50 yıl en şiddetli fırtınası Orphelia 2. kategoriye yükseltildi ve tarım alanlarından ABD başkanı Donald Trump’a ait golf sahasına kadar bir çok yer tehdit altında. Cuma günü Londra yerel saatine göre fırtınanın rüzgar hızı saatte 169 km’ye ulaşarak Saffir – Simpson ölçeğinin 5 aşamalı seviyesinde 2. seviyeye ulaştı.

ABD Ulusal Kasırga merkezine göre Azor adalarının yaklaşık 1000 km güneybatısında patlak veren fırtına Pazartesi İrlanda’ya ulaşana kadar bir miktar etkisini kaybedecek. Aynen Irma kasırgasının Florida’daki MAR-A-Lago golf kulübünü etkilemesi gibi Orphelia da Doonbeg yakınlarındaki Trump’a ait golf sahasına zarar verecek gibi duruyor.

Yetkililere göre tesis fırtına sırasında deniz kıyısında 10 metrelik bir toprak kaybı yaşayacak.

Birmingham’daki The Weather Co. Şirketinden Kıdemli meteoroloji uzmanı David Reynolds’a göre fırtına İrlanda’nın batı kıyılarını vurup etkisini kaybedecek.  Orphelia 1961 yılında İrlanda’yı vuran 18 kişinin yaşamını yitirmesine ve bazı bölgelerde ağaçların yaklaşık %25’ini yok olmasına neden olan Debbie Kasırgasından bu yana en etkili hava olayı olacak. Debbie kasırgasında ayrıca uçak düşmesi nedeniyle Azor adaları civarında 6 kişi ölmüştü.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR