Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRAN BARZANİ'Yİ SIKIŞTIRIYOR
İRAN BARZANİ'Yİ SIKIŞTIRIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da IKBY'deki tartışmalı referandumun ardından yaptığı açıklamada, "Kuzey Irak bakalım petrolü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız an o iş de bitti" ifadelerini kullanmıştı.İran'da karar aldı.
29 Eylül 2017, 13:13
 
 
IKBY'deki tartışmalı referandumla ilgili sorular üzerine Cevad Zarif, "Bunun çok ciddi hata olduğuna inanıyoruz. Kürtlerin dostu insanlar olarak Kürtlerin ebedi dostları olarak kalacağız. Irak'taki Kürt bölgesiyle sınırlı kalmayacak büyük bir stratejik hata olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
 
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in BM Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Antonio Guterres ile görüşmesinde Kapsamlı Ortak Eylem Planı, Myanmar ve IKBY'deki gayrimeşru referandum konularının ele alındığı öğrenildi. 
 
Zarif, New York'taki temasları kapsamında BM Genel Kurul Başkanı Mirslav Layçak ile de görüştü.
 
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyi de IKBY'deki gayrimeşru referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyulduğunu açıklamıştı.
 
Tahran, İranlı şirketlerin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden çift yönlü petrol ürünü sevkiyatını geçici olarak yasakladı.
 
Irak Başbakanlık Ofisi, Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar el İbadi arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye'nin petrol ihracatı konusunda Bağdat yönetimini muhattap alma konusunda prensipte anlaştığını duyurmuştu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da IKBY'deki tartışmalı referandumun ardından yaptığı açıklamada, "Kuzey Irak bakalım petrolü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız an o iş de bitti" ifadelerini kullanmıştı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR