Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IRMA KASIRGASI FENA VURDU
IRMA KASIRGASI FENA VURDU
ABD'nin Texas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgası şoke geçmeden, Florida ve Karayipler'de etkili olan Irma kasırgası St Martin Havalimanı'nda büyük hasara yol açtı.
7 Eylül 2017, 20:55

 

ABD'nin Texas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgası şoke geçmeden, Florida ve Karayipler'de etkili olan Irma kasırgası St Martin Havalimanı'nda büyük hasara yol açtı.

Hızı saatte 300 km'ye varan Irma Kasırgası, Karayipler Adası'nda bulunan St Martin Havalimanı'nı da vurdu. Uçakların plajın üzerinden çok yakın bir şekilde geçmesiyle bilinen dünyaca ünlü St Martin Havalimanı'nda hasar büyük..

        image

Binaların moloz yığınına döndüğü St Martin Adası'nın "neredeyse yok olduğu", Barbuda adasının ise yaşanamaz hale geldiği belirtiliyor.
 
BBC Türkçe'nin haberine göre, Antigua ve Barbuda Başbakanı Gaston Browne, 1600'e yakın nüfusu olan adanın "resmen sular altında kaldığını" ve binaların yüzde 95'inin zarar gördüğünü açıkladı.
 
 Antigua ve Barbuda Başbakanı Browne, Barbuda'da nüfusun yarısının evsiz kaldığını, bölgenin yeniden inşasının ise 100 milyon dolara mâl olacağını söyledi.
 
Barbudalı yetkililer, çocuk olduğu düşünülen en az bir kişinin hayatını kaybettiğini de doğruladı.
 
Bağımsız ada ülkesi Antigua ve Barbuda'nın Antigua bölgesi fırtınayı hasar ve can kaybı olmadan atlattı. Barbuda halkının da 80 bin kişinin yaşadığı Antigua'ya göç etmesi bekleniyor.
        image
 
Fransa ve Hollanda arasında paylaşılan 75.000 nüfuslu St Martin'den gelen görüntülerse, büyük bir yıkıma işaret ediyor. Adada bulunan Karayipler'in en büyük üçüncü havaalanı tamamen yok oldu.
 
Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan açıklamada, Karayipler'deki Irma Kasırgası'nın mağdurlarına yardım etmek için Barbados'a ve Haiti'nin kuzeyine ekip gönderildiği belirtildi.
 
Açıklamada, kasırgadan 37 milyon kişinin etkilenebileceği ifade edildi.
 
Öte yandan, Karayipler'in kuzeyinde etkili olan Irma Kasırgası nedeniyle en az 33 kişinin öldüğü duyuruldu.
Irma Kasırgası, geçtiği adalar boyunca evlerin hasar görmesine ve sellere neden oldu.
 
ABD Ulusal Kasırga Merkezi ise saatteki hızı yaklaşık 300 kilometreye ulaşan ve en tehlikeli kasırga türü 5'inci kategoride yer alan Irma'nın Karayipler'in ardından Virgin Adaları'nı ve Porto Riko'nun kuzeydoğu sahillerini vurmaya başladığını açıkladı.
 
ABD Ulusal Hava Dairesi, Guadeloupe, Porto Riko ve Florida'da 1928 yılında 2 bin 748 kişinin ölümüne neden olan San Felipe Kasırgası'ndan bu yana Porto Riko'nun Irma büyüklüğünde bir kasırga görmediğini bildirmişti.
 
ABD Başkanı Donald Trump ise hafta sonu Florida'ya ulaşması beklenen Irma nedeniyle Florida, Porto Riko ve Virgin Adaları'nda acil durum ilan etmişti. Ayrıca kasırga nedeniyle Bahamalar'da 6 ada tahliye edilmişti.
 
Leeward Adaları'nda 3,4 metre yüksekliğinde dalgalara yol açan Irma Kasırgası'nın, Turks ve Caicos Adaları'nda hafta sonuna doğru 6 metrelik dalgalar oluşturacağı tahmin ediliyor.
 
image
 
Irma Kasırgası'nın Pazar günü vuracağı düşünülen ABD'nin Florida eyaleti, Virgin adaları ve Porto Riko'da olağanüstü hâl ilan edilirken, Florida Keys takımadalarındaki turistler tahliye ediliyor.
 
Florida eyaletinde, Orlando kenti dahil olmak üzere birçok havaalanında uçuşlar kesintiye uğradı.
 
Öte yandan, Atlantik Denizi açıklarında çıkan Jose fırtınası birinci kategori kasırgaya, Meksika Körfezi'nde çıkan Katya fırtınası da kasırga seviyesine çıktı.
 
Irma Kasırgası'nın ulaşacağından endişe edilen Dominik Cumhuriyeti, Haiti, Küba ve Bahama adalarında da çeşitli önlemler alınıyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR