Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATAR AMBARGO KISKACINDAN VİZELERİ KALDIRDI
KATAR AMBARGO KISKACINDAN VİZELERİ KALDIRDI
Katar Havayolları ve yetkililer tarafından açıklanan yeni politikaya göre, çoğunluğu Avrupa’dan 33 ülkenin vatandaşları 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde tek ya da çoklu giriş yaparak 90 gün süreyle Katar’a vizesiz girebilecek.
9 Ağustos 2017, 20:36
 
 
Suudi Arabistan’ın öncülüğünde dört Arap ülkesinin boykotuna göğüs germeye çalışan ve bir yandan da 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar, 80 ülkenin vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırdığını duyurdu.
 
Katar Havayolları ve yetkililer tarafından açıklanan yeni politikaya göre, çoğunluğu Avrupa’dan 33 ülkenin vatandaşları 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde tek ya da çoklu giriş yaparak 90 gün süreyle Katar’a vizesiz girebilecek. Amerikalılar, İngilizler, Kanadalılar ve diğer 44 ülkenin vatandaşları da, ilk 30 gün tek ya da çoklu girişle Katar’a vizesiz gidebilecek ve bu süreyi 30 gün daha uzatabilecek.
 
Enerji zengini Katar’ın ekonomisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’in 2 ay önce kendisine karşı ambargo uygulamaya başlamasından bu yana ciddi darbe aldı.
 
Katar’ı aşırıcılara destek sağlamakla suçlayan dört Arap ülkesi, Katar’ın özellikle İran’la ilişkilerine ve İslamcı muhalefet gruplarına desteğine tepki gösteriyor. Katar ise terör örgütlerini desteklediği iddiasını reddediyor ve suçlamaların siyasi güdümlü olduğunu savunuyor.
 
Dört ülke Haziran ayında Katar’la diplomatik ve ulaşım kanallarını kesmiş ve hava sahalarıyla deniz yollarını Katar’a kapatmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR