Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA'DA ASKERLERE ARAÇLI SALDIRI
FRANSA'DA ASKERLERE ARAÇLI SALDIRI
Fransa'nın başkenti Paris'in Levallois-Perret bölgesinde, olağanüstü hal kapsamında gözlemci 'Sentinelle' görevi yapan askerlere araçla saldırı düzenlendi. Yerel saatle sabah 8'de gerçekleşen ve 6 askerin yaralandığı bildirilen saldırı sonrası saldırgan kaçtı. Yaralı askerlerden 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.
9 Ağustos 2017, 19:09
 
 
Paris'te altı askerin yaralanmasına neden olan araçlı saldırının zanlısı yakalandı. Fransa emniyeti olayla ilgili terör soruşturması başlattı.
 
Fransa'nın başkenti Paris'te bu sabah kullandığı aracı bir grup askerin üzerine sürdüğünden şüphe edilen kişinin yakalandığı ,Fransız emniyet ekipleri tarafından yapılan açıklamada zanlının Paris'i kuzeye bağlayan otobanda Calais kentine doğru giderken gözaltına alındığı belirtildi.
 
image
 
Zanlının gözaltına alınmadan önce polisin açtığı ateş sonucu yaralandığını bildirildi.
 
Fransa Başbakanı Edouard Philippe de yakalanan zanlının Paris'te askerlerin üzerine araç süren kişi olduğunu söyledi. Parlamentoda olaya ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Philippe, "Paris - Boulogne-sur-Mer arasındaki otobanda yakalanan şüpheli saldırıda kullanılan otomobilin sürücüsü" diye konuştu.
 
 Zanlının olayda kullanılan BMW markalı araçla seyir halinde olduğu ve Fransız emniyet yetkilileri zanlının silahsız olduğunu kaydetti. Şüphelinin 1980 doğumlu olduğunu,
Paris Başsavcılığı da soruşturmayı terörle mücadele birimlerinin devraldığı duyurdu. Soruşturmanın "terörizm motifli cinayet girişimi" suçlaması ile yürütüldüğü kaydedildi.
 
Yetkililer, failin aracı "kasten" askerlerin üzerine sürdüğünden yola çıkıyor.
Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, olayı "korkakça" bir saldırı diyerek kınadı. Aracın askerlere çarparken "çok hızlı" olduğunu belirten Bakan, şüphelinin aracını kasıtlı olarak askerlerin üzerine sürdüğüne dair hiçbir şüphenin olamayacağını söyledi. Parly, soruşturmanın zanlının amacını açıklığa kavuşturacağını kaydetti.
 
Paris'in Levallois-Perret semtinde bir grup askerin üzerine araç süren ve altı askerin yaralanmasına neden olan kişi olay yerinden kaçmayı başarmıştı.
 
Fransa Savunma Bakanı  Florence Parly, askerlerin altısının da ağır yaralı olduğunu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR