Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİN TRUMP'A KORE YANITI VERDİ
ÇİN TRUMP'A KORE YANITI VERDİ
ABD Başkanı Donald Trump twitter hesabında, Çin'in Kore Yarımadası nükleer sorunundaki çabalarının etkili olmadığını, ama Çin'in en azından denediği yönünde açıklamalarda bulunmuştu
21 Haziran 2017, 14:01
 
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Çin'in Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunu çözmek için yorulmadan çaba harcadığını ve bu konuda önemli rol oynadığını belirtti.
 
ABD Başkanı Donald Trump twitter hesabında, Çin'in Kore Yarımadası nükleer sorunundaki çabalarının etkili olmadığını, ama Çin'in en azından denediği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Geng Shuang bugün düzenlenen basın toplantısında Trump'un söz konusu yorumuna karşı şu yanıtı verdi:
 
"Çin, Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunu çözmek için yorulmadan çaba harcıyor ve bu konuda her zaman önemli, yapıcı rol oynuyor.
 
Çin'in katkılarını herkes gördü. Son zamanlarda yarımadada gerginliğin tırmanmasına karşı, Çin sorunu diyalog ile çözme yoluna dönülmesi için ilgili taraflarla yoğun temaslarda bulundu. Çin'in önerileri de daha çok ülkenin anlayış ve desteğini kazandı."
 
Öte yandan, Kore Cumhuriyeti'nden (Güney Kore) kısa bir süre önce, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (Kuzey Kore) nükleer faaliyetleri durdurması durumunda, Güney Kore'nin ABD'yle Kore Yarımadası'nda konuşlandırılan stratejik silahları azaltmayı ve ortak askeri tatbikatın çapını küçültmeyi görüşebileceği şeklinde bir açıklama gelmişti. Bakanlık Sözcüsü bu konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
 
"Kore Yarımadası sorunu aslında güvenlik sorunudur. Bu sorunu çözmek için kapsamlı tedbirler alınarak ilgili tarafların haklı kaygılarına eşit ilgi gösterilmelidir. Çin, gerginlik ile zıtlaşmayı gevşetmeye, temas ile karşılıklı güveni arttırmaya ve sorunu kökünden çözmeye yardımcı olan fikirleri olumlu karşılıyor."
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR