Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYE'DE TAHLİYE SIRASINDA KATLİAM
SURİYE'DE TAHLİYE SIRASINDA KATLİAM
Halep'te nüfuslarının büyük kısmı Şii olan Fua ve Kefraya kasabalarından tahliye edilen sivillerin bulunduğu otobüs konvoyu yakınlarında patlama gerçekleşti.
15 Nisan 2017, 23:03

 

Halep'te nüfuslarının büyük kısmı Şii olan Fua ve Kefraya kasabalarından tahliye edilen sivillerin bulunduğu otobüs konvoyu yakınlarında patlama gerçekleşti. 

 Raşidin bölgesinde gerçekleşen patlamanın intihar saldırısı olduğu belirtildi.

Patlamada en az 100 kişi hayatını kaybetti, 130 kişi ise yaralandı. Yaşamını yitirenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğunu aktaran görgü tanıkları, "Kurbanların sayısını net olarak söyleyebilmek zor, etrafta çok sayıda yanmış ceset ve ceset parçaları bulunuyor" ifadelerinde bulundu.
 
Ölü sayısının ağır yaralıların çok olmasından dolayı artacağı söyleniyor.
 
İNTİHAR SALDIRGANI, OTOBÜSLERİ BENZİN İSTASYONUNDA HEDEF ALDI
 
Sputnik'e konuşan yerel kaynaklar, patlamaya Raşidin bölgesindeki bir benzin istasyonunda duran otobüslerin yakınında bomba infilak ettiren bir intihar bombacısının neden olduğunu bildirdi. Benzin istasyonunda duran otobüslerin, sivillerin tahliye edildiği Fua ve Kefraya kasabalarından geldiği belirtildi. 
 

Hükümete bağlı güçler ile muhalifler arasında Katar ve İran'ın arabuluculuğunda imzalanan anlaşmada sivillerin karşılıklı tahliye edilmesi öngörülüyordu. Buna göre, Şam'ın batısında hükümete bağlı birlikler tarafından kuşatılan Madaya beldesi ve Zebadani ilçesinden siviller ile askeri muhaliflerin tahliye edilerek İdlib'e götürülmesi planlanıyordu. İsyancıların kontrolündeki İdlib ilinde ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin kuşatma altında tuttuğu Fua ve Kefreya beldelerinden de sivillerin tahliye edilmesi öngörülüyordu.

Syrien - Evakuierung - Ankunft in Rashideen (picture alliance/abaca/A. Al Ahmed)

Cuma günü başlayan tahliyelerde 7 binden fazla kişiyi taşıyan çok sayıda otobüs gece Halep'in batısında iki farklı noktaya ulaştı. Saldırının konvoyun Raşidin'de muhaliflerin kontrol noktasında bekletilmesi sırasında düzenlendiği belirtildi. Anlaşmanın hayata geçirilmesindeki anlaşmazlık nedeniyle konvoyların ilerleyemediği bildiriliyor.

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR