Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD KİLİSE'DE PATLATTI
IŞİD KİLİSE'DE PATLATTI
Mısır'ın Tanta şehrindeki bir kilisede IŞİD'in organize ettiği saldırı sonucu meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı.
9 Nisan 2017, 20:28

 

Mısır'ın Tanta şehrindeki bir kilisede IŞİD'in organize ettiği saldırı sonucu meydana gelen patlamada en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı.

St George Kıpti Kilisesi'ndeki patlama, Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kalabalık olduğu bir sırada meydana geldi.

image

İlk patlamanın ardından bu kez Mısır'ın İskenderiye kentindeki bir kilisenin önünde terör saldırısı gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı ikinci saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AP ajansı yaralı sayısını 30, AFP ise 66 olarak verdi. İkinci saldırıyı canlı bombanın düzenlediği ortaya çıktı. AFP'nin haberine göre terör saldırılarını IŞİD'ın üstlendiği iddia edildi

     image

PUTİN TAZİYE MESAJI YOLLADI

Putin'in taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: "Dini kutlamaların tam ortasında gerçekleştirilen saldırı, suçun işlendiği acımasızlık ve sinizm şoke ediyor. Teröristlerin sadece insanları korkutmakla kalmayıp çeşitli dini mezheplerden kişilerin arasını açmayı da amaçladığı ortada. Ancak amaçlarına ulaşamayacaklarından eminim. Ülkelerimiz, dünya toplumunun sorumlu üyeleri ile omuz omuza terörizme karşı koymayı, insanlara karşı nefret dolu ideolojilerini kökten yok etmeyi başaracak."

Rusya lideri ayrıca, Mısır'da gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziyelerini ileterek, yaralılara acil şifalar dileklerini bildirdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR