Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR UYARIDA ÇİN'DEN GELDİ
BİR UYARIDA ÇİN'DEN GELDİ
Çin, ABD'nin Suriye operasyonuyla ilgili olarak şu an için en acil görevin Suriye'deki durumun daha da kötüleşmesini önlemek olduğunu belirterek, ilgili tarafları Suriye'de zor sağlanan bu siyasi çözüm sürecini korumaya çağırdı.
7 Nisan 2017, 21:11
 
Suriye'nin İdlib'deki kimyasal katliamının ardından Amerika'nın bu sabah Akdeniz'deki destroyerlerinden Tomahawk füzeleriyle Suriye üssünü vurmasının ardıdan Amerika ile Rusya arasında da kriz patlak vermişti. 
 
Çin Dışişleri'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Çin'in taraflara politik uzlaşıya bağlı kalmaları çağrısında bulunduğu belirtildi.
 
"Suriye'de durumun daha da kötüye gitmesinden kaçınılmalı" denilen açıklama, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Florida'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşmenin ardından geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, ABD'nin Suriye hava üssüne düzenlediği operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hua Chunying, "Suriye'de düzenlenen kimyasal silah saldırısını kınıyoruz. Birleşmiş Milletler'in ilgili kuruluşlarının Suriye'de kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığına dair bağımsız ve kapsamlı soruşturma yapmasını destekliyor, tarihi sınavlardan geçebilen ve gerçeklere uygun bir sonuca varılmasını istiyoruz. ABD'nin operasyonuna ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu an için en acil görev Suriye'deki durumun daha da kötüleşmesini önlemek ve zor sağlanan bu siyasi çözüm sürecini korumaktır."

Sözcü, bir gazetecinin ABD tarafının Suriye operasyonunun Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yapılan bir uyarı niteliği taşıyıp taşımadığı sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Çin'in Kore Yarımadası nükleer sorununa yönelik tutumu değişmedi. Sorunun diyalog ve barışçı yollarla çözülmesinin tüm tarafların çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyoruz. Çin, ilgili taraflarla beraber Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve bölgede barış ve istikrarın korunması için çaba göstermeye devam edecektir."

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR