Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AMERİKA 7 RADİKAL TERÖRİSTİ AÇIKLADI
AMERİKA 7 RADİKAL TERÖRİSTİ AÇIKLADI
Amerika IŞİD ve EL Kaide bağlantılı 7 radikal ismi daha terör bağlantıları nedeniyle Ambargo Listesine Aldı, Ambargo ayrıca Amerika’nın terörist olmakla suçladığı, Asya, Avrupa ve Yeni Zelanda’dan bazı kişileri de kapsıyor.
31 Mart 2017, 09:28
 
Amerika 7 Kişiyi Daha Terör Bağlantısı Nedeniyle Ambargo Listesine Aldı, Ambargo ayrıca Amerika’nın terörist olmakla suçladığı, Asya, Avrupa ve Yeni Zelanda’dan bazı kişileri de kapsıyor.
 
Amerika, IŞİD’e, el Kaide’ye ve IŞİD’in ‘Beatles’ olarak bilinen kolunun da aralarında bulunduğu gruplara destek oldukları gerekçesi ile 7 kişiye yaptırım uygulanmasına karar verdi.
 
Ambargo Amerika’nın terörist olmakla suçladığı, Asya, Avrupa ve Yeni Zelanda’dan bazı kişileri de kapsıyor.
 
Amerika Dışişleri Bakanlığı rehineleri idam etmekle suçlanan ve İngiliz aksanıyla konuşan El Şafi Elşeyh’i de uluslararası terörist ilan etti. Bakanlığa göre Elşeyh 2012 yılında Suriye’ye giderek ilk olarak El Kaide’nin bir koluna katıldı, daha sonra da IŞİD’e dahil oldu. Bu kişi 27 rehinenin başını keserek idam etti ve birçoğuna da işkence yaptı.
 
Dışişleri Bakanlığı’nın kararı Elşeyh ve listedeki diğer kişilerin Amerika’da olması muhtemel tüm hesap ve mal varlıklarının dondurulmasını ve Amerikalılar’ın bu kişiler ile ticari ilişkide olmasını yasaklıyor.
 
Karar, Anjem Choudary adındaki İngiltere’nin en tanınmış radikal İslamcı imamlarından birini de kapsıyor. Bu kişi İngiltere’de IŞİD’e destek vermek suçlaması ile 5,5 yıl hapse mahkum edilmişti. Choudary yıllardır İngiltere’de Al Muhajiroun, Islam4UK ve Muslims Against Crusades adlı grupların yöneticiliğini yapıyor. Bu grupların toplantılarına ve etkinliklerine katılan bazı kişilerin daha sonra saldırılarda görev aldığı biliniyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı ayrıca Choudary’nin hapiste iken de örgütlere insan kazandırmaya yemin ettiğinin bilindiğini açıkladı.
 
image
 
Son açıklanan liste ile Amerika, Irak ve Suriye dışında Güneybatı Asya bölgesinde radikal ideolojinin yayılması için çalışan kişileri takibe alma amacı güdüyor.
 
Listede yer alan kişilerden Muhammad Bahrun Naim Anggih Tamtomo adlı Endonezya vatandaşı ülkesindeki terör saldırısının gerçekleşmesine yardımcı olmakla suçlanıyor. Amerikan yönetimi benzer şekilde, Malezyalı Muhammed Wanndy Bin Mohamed Jedi’ın Malezya’daki IŞİD hücrelerine birden fazla saldırı düzenlemeleri için gerekli emirleri verdiğini belirtiyor. Dışişleri Bakanlığı, Wanndy’nin Suriye ve Irak’ta üslendiğini Naim’in ise Suriye’de olduğunu açıkladı.
 
Ambargo uygulanan kişiler listesinde yer alan bir diğer kişi de Suriye’de IŞİD adına savaştığına inanılan bir Trinidadlı. Bu kişinin listede olması aynı zamanda Amerikan yönetiminin Karayip adaları ülkelerinden beklenmedik şekilde para için IŞİD’e katılımlar konusundaki kaygılarının da bir işareti olarak gösteriliyor. Shane Dominic Crawford adlı kişinin IŞİD’in propaganda malzemelerini İngilizceye tercüme etme görevini üstlendiği belirtiliyor.
 
Yeni Zelandalı Mark John Mayor isimli şahsın ise son birkaç yıldır IŞİD adına Suriye’de savaşıyor olması sebebiyle listeye alındığı ifade ediliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca bu kişinin örgütün Yeni Zelanda ve Avustralya’da terör saldırıları yapılması çağrıları yapan propaganda videolarında da görüldüğünü belirtti.
 
El Kaide’nin İsveçli üyesi Sami Bouras, listedeki ilginç isimlerden biri çünkü bu ülkeden katılım pek rastlanan bir durum değil. Aslen Tunus kökenli bu kişinin de intihar saldırılarının planlanmasına yardımcı olduğu açıklandı. VOA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR